Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti met spinazie en garnalen

Pasta in een romige saus van spinazie met gebakken garnalen

Ingrediënten
  • 150 gr spinazie (ontdooid)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr spaghetti
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel pesto
  • 100 gr garnalen
  • olie om te bakken
  • peper en zout
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen 2 minuutjes en bestrooi ze ondertussen met een beetje peper en zout. Haal de garnalen uit de pan. Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in dezelfde pan.

spaghetti_garnalen_spinazie_01.jpg
spaghetti_garnalen_spinazie_02.jpg
spaghetti_garnalen_spinazie_03.jpg

Voeg de spinazie toe en verwarm deze in de pan. Roer de creme fraiche en de pesto er door. Proef of de saus nog een snufje peper of zout nodig heeft. Schep dan ook de spaghetti en garnalen er door. Serveer de pasta met wat geraspte parmezaanse kaas.

Beoordeling (299 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal