
Vitello tonnato
Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.
10 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr kalfsfricandeau ( varkensfricandeau kan ook )
-
Handje rucola
-
Kappertjes of kapperappeltjes om te garneren
-
Snuf zwarte peper
-
Parmezaanse kaas ( optioneel )
Tonijnsaus
-
3 eetlepels mayonaise
-
160 gr tonijn op olie in blik
-
Snuf zout
-
1 eetlepel citroensap
-
4 ansjovis uit blik
-
2 theelepels kappertjes
-
Snuf peper
Benodigdheden
-
Blender of staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de tonijn uitlekken. Doe de ingrediƫnten voor de saus in een blender of mix fijn met een staafmixer en mix tot een gladde tonijnsaus.
-
Verdeel de fricandeau over 4 borden. Besprenkel rijkelijk met de tonijnsaus. Garneer met blaadjes rucola en kappertjes. Maak het gerecht af met een extra snuf zwarte peper. Strooi er optioneel nog wat Parmezaanse kaas overheen.
-
Tip: je kunt de saus al van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Maak de borden vlak voor het serveren op.
Heeft het gesmaakt?
220 stemmen
Ook lekker