Ga naar de inhoud
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr kalfsfricandeau ( varkensfricandeau kan ook )
  • Handje rucola
  • Kappertjes of kapperappeltjes om te garneren
  • Snuf zwarte peper
  • Parmezaanse kaas ( optioneel )

Tonijnsaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 160 gr tonijn op olie in blik
  • Snuf zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 ansjovis uit blik
  • 2 theelepels kappertjes
  • Snuf peper

Benodigdheden

  • Blender of staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender of mix fijn met een staafmixer en mix tot een gladde tonijnsaus.


    Vitello tonnato Vitello tonnato Vitello tonnato
  2. Verdeel de fricandeau over 4 borden. Besprenkel rijkelijk met de tonijnsaus. Garneer met blaadjes rucola en kappertjes. Maak het gerecht af met een extra snuf zwarte peper. Strooi er optioneel nog wat Parmezaanse kaas overheen.


  3. Tip: je kunt de saus al van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Maak de borden vlak voor het serveren op.