Vitello tonnato

Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Voorgerecht 10 min

ingrediënten

voor 4 personen

Tonijnsaus

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken. Doe de ingrediënten voor de saus in een blender of mix fijn met een staafmixer en mix tot een gladde tonijnsaus.

  2. Verdeel de fricandeau over 4 borden. Besprenkel rijkelijk met de tonijnsaus. Garneer met blaadjes rucola en kappertjes. Maak het gerecht af met een extra snuf zwarte peper. Strooi er optioneel nog wat Parmezaanse kaas overheen.

  3. Tip: je kunt de saus al van te voren bereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Maak de borden vlak voor het serveren op.

Heeft het gesmaakt?
217 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!