Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met zalm en spinazie

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus

Ingrediënten
400 gr tagliatelle
250 ml kookroom
300 gr verse spinazie
300 gr zalmfilet
2 kleine uitjes
Peper en zout
1 bakje cherrytomaatjes a 250 gr
30 gr pijnboompitten, geroosterd
2 teentjes knoflook
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Kook de pasta volgens verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de uien en de teentjes knoflook fijn. Bak deze glazig in een grote hapjes of wokpan. Voeg de zalm toe en bak een minuutje mee. Voeg dan in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is. Schenk de kookroom er bij en breng op maak met flink wat peper en zout. Halveer de tomaatjes en meng deze met de zalm en spinazie. Bak een paar minuten door en voeg dan de tagliatelle toe. Mix alles door elkaar en schep op borden. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
 
 
Beoordeling (592 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus