Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met zalm en spinazie

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus, echt een perfecte combinatie!

Ingrediënten
  • 350 gr tagliatelle
  • 350 ml kookroom (light)
  • 400 gr verse spinazie
  • 400 gr zalmfilet
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 50 gr pijnboompitten (geroosterd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Kook de pasta volgens verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook fijn. Bak deze glazig in een grote hapjes of wokpan in een eetlepel olie.

Voeg de zalm toe en bak rondom aan, steek met een spatel in stukken. Voeg dan in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is. Schenk de kookroom erbij en breng op maak met flink wat peper en zout.

Halveer de tomaatjes en meng deze met de zalm en spinazie. Verwarm een paar minuten door en voeg dan de tagliatelle toe. Mix alles door elkaar en schep op borden. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.

pasta-met-zalm

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×