Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met zalm en spinazie

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus

Ingrediënten
400 gr tagliatelle
250 ml kookroom
300 gr verse spinazie
300 gr zalmfilet
2 kleine uitjes
Peper en zout
1 bakje cherrytomaatjes a 250 gr
30 gr pijnboompitten, geroosterd
2 teentjes knoflook
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Kook de pasta volgens verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de uien en de teentjes knoflook fijn. Bak deze glazig in een grote hapjes of wokpan. Voeg de zalm toe en bak een minuutje mee. Voeg dan in etappes de spinazie toe totdat deze wat geslonken is. Schenk de kookroom er bij en breng op maak met flink wat peper en zout. Halveer de tomaatjes en meng deze met de zalm en spinazie. Bak een paar minuten door en voeg dan de tagliatelle toe. Mix alles door elkaar en schep op borden. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×