Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tiramisu

 
Top recept voor dit zoete Italiaanse nagerecht met mascarpone en lange vingers en cacao
 
Ingrediënten
3 eieren
4 eetl suiker
300 gr mascarpone
1 pak lange vingers
1 kopje sterke koffie
3 eetl Cacaopoeder
Scheutje drank, bv marsala wijn, amaretto, licor 43
 
Materialen
Zeef
Mixer
 
Bereiding
Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom stijf totdat je de kom op zn kop kunt houden zonder dat het eiwit er uit loopt. Zet zolang in de koelkast. Klop daarna de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Schep de mascarpone door het eigeelmengsel en schep als laatste het eiwit er luchtig door. Schenk de koffie in een bordje en voeg een scheutje drank toe. Doop de helft van de lange vingers er een voor een in en leg op de bodem van een schaal. Giet de helft van het mascarpone mengsel er gelijkmatig bovenop en leg er weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op. Giet dan de rest van de room met mascarpone er boven op en zeef de cacaopoeder er overheen. Laat ten minste 8 uur opstijven in de koelkast. Het beste is om de tiramisu al een dag van te voren te maken.
 
Beoordeling (200 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette