Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tiramisu

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van te voren te bereiden.
 
Ingrediënten
3 eieren
4 eetlepels suiker
300 gr mascarpone
1 pak lange vingers
1 kopje sterke koffie
3 eetlepels cacaopoeder
Optioneel: scheutje drank zoals Marsala wijn of Amaretto
 
Materialen
Zeef
Mixer
 
Bereiding
Splits de eieren en klop het eiwit in een schone kom stijf totdat je de kom op z'n kop kunt houden zonder dat het eiwit er uit loopt. Zet zolang in de koelkast. Klop daarna de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Schep de mascarpone door het eigeelmengsel en schep als laatste het eiwit er luchtig door. Schenk de koffie in een bordje en voeg een scheutje drank toe. Doop de helft van de lange vingers er een voor een in en leg op de bodem van een schaal. Giet de helft van het mascarpone mengsel er gelijkmatig bovenop en leg er weer een laag met in koffie gedoopte lange vingers op. Giet dan de rest van de room met mascarpone er boven op en zeef het cacaopoeder er overheen. Laat ten minste 8 uur opstijven in de koelkast. Het beste is om de tiramisu al een dag van te voren te maken.
Beoordeling (220 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel