Kijkje in mijn keuken – november 2023

Benieuwd welke recepten er binnenkort online komen, welke leuke hotspots ik bezocht in oktober en welke nieuwe producten en kookboeken op de markt zijn gekomen? Lees het in deze blog!

 

Mijn schoonvader werd 70 jaar en we gingen daarom uit eten bij het Stadswandelpark in Eindhoven. Daar hebben ze een leuk concept: tafeltje vol. Hier kun je onbeperkt lekkere tapas en hapjes bestellen. Mijn favoriet was de zoete aardappel met geitenkaas.

Eric en ik gingen een dagje naar Toverland, een pretpark in Noord- Limburg. Dit was een stuk groter dan we dachten en je hebt er toffe achtbanen. En ook voor de kleintjes is er veel te beleven. Een aanrader om een keer naar toe te gaan.

November stond natuurlijk helemaal in teken van de crompouce. Deze lekkernij van een croissant met roomvulling en glazuurlaag moest ik zelf natuurlijk ook een keer proberen en ik kan verklappen dat was heerlijk! En een stuk goedkoper om ze zelf te maken.

Ik zag iets bijzonders voorbij komen in Eindhoven: de pop-up diner domes. Dit zijn koepels waar je in kunt dineren, gehost door het restaurant Thomas. Je kunt hier volgens mij in de maanden december en januari nog eten.

 

Geregeld maak ik een nieuwe voorraad met energieballetjes. Deze voedzame balletjes op basis van dadels, havermout en noten zijn in 10 minuten gemaakt en een lekker tussendoortje.

Ik was samen met andere leuke foodies uitgenodigd bij restaurant Arigato in Eindhoven. En dat was een feestje! De keuken is Fusion Asian en de gerechten variëren van gegratineerde coquilles tot sushi en van miso aubergine tot pad thai. En als afsluiter nog een grand dessert met vuurwerk. Als je lekker wil genieten van vers bereide gerechten met Aziatische twist dan is dit the place to be!

Ik stond dus weer geregeld in de keuken en in de fotostudio. Want het bedenken, koken, stylen en fotograferen van de recepten doe ik allemaal zelf in mijn eentje. En het opeten samen met Eric of andere vrienden en familie.

Het was weer genieten in een van onze favoriete restaurants in Nuenen; Pezzaz. De smaken, gerechten en de sfeer is hier altijd goed. Ik ging voor de geroosterde bloemkool tartaar en daarna voor de oesterzwammen risotto.

 

Samen met Nienke dook ik een dagje de keuken in. Vooral om lekkere hapjes te maken die voor oud en nieuw online komen. Van kwarkballetjes tot churros en mozzarella sticks! Dat wordt lekker snacken!

Het begint een traditie te worden: samen met mijn moeder, zus en schoonzus kerststukjes maken. En dat gaat elk jaar beter en creatiever. Met wat takjes, decoratie en ijzerdraad kom je al een heel stuk en het staat heel gezellig in huis.

Voor de feestmaand december heb ik veel lekkere receptjes voor jullie in petto. Om alvast een voorproefje te geven, deze tiramisu wentelteefjes komen er aan! En die waren echt super lekker!

Uiteraard moest ik ook Glow bezoeken dit jaar. Het lichtfestijn in Eindhoven was wel erg druk maar maar een beker glühwein, leuk gezelschap en een mooie lichtshow op het Wilhelminaplein maakte dit goed.

Tony Chocolonely bracht weer ene heerlijke nieuwe Sinterklaas reep uit: melk, schuimpjes en pepernoot. Die heeft 5 december niet gehaald en was zo op!

Ook Grand Italie bracht nieuwe smaken tomatensaus uit: traditioneel met kruiden, met gegrilde groenten en een pittige variant arrabbiata. Allemaal lekkere makkelijke basissauzen voor de pasta.

Nog meer nieuwe smaken, nu van Knoppers. Deze chocolade wafeltjes zijn er nu ook in de smaken peanut en black & white.

En zoek je nog inspiratie voor de feestdagen? Dan kun je (naast LeukeRecepten natuurlijk ;)) ook terecht in het nieuwe dikke Foodies magazine en Koken & genieten.

Vind je dit leuk?
6 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel