Energieballetjes met dadels en noten

Maak deze snelle en voedzame energieballetjes met dadels en noten voor een gezond tussendoortje. In een kwartiertje heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt!

Tussendoortjes 15 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in warm water. Dit maakt ze zachter en makkelijker te verwerken. Rooster de amandelen licht in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn voor extra smaak. Dit is optioneel en kan worden overgeslagen als je dat wil.

  2. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de geweekte dadels (zonder het water), kaneel, cacao, havermout en pindakaas toe.

  3. Mix het geheel tot een samenhangend en plakkerig mengsel. Als het mengsel te droog is, kun je een beetje water of een extra dadel toevoegen. Als het te nat is, voeg je wat extra havermout toe.

  4. Neem een beetje van het mengsel en rol het met je handen tot balletjes. Als je het optionele lijnzaad gebruikt, kun je de balletjes erdoor rollen, zodat ze bedekt zijn met een laagje lijnzaad.

  5. Leg de energieballetjes op een bord of in een bakje en plaats ze minstens 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.

  6. De energieballetjes kunnen direct uit de koelkast gegeten worden en zijn ideaal als een snel en voedzaam tussendoortje! Ze kunnen tot een week in de koelkast worden bewaard.

  7. Tip: zorg ervoor dat bij een glutenvrij recept de havermout helemaal vrij is van gluten.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!