Crompouce

De crompouce is een super lekkere combinatie tussen een croissant en een tompouce, en erg populair op dit moment. Bij de bakker of in de winkel kopen is vrij prijzig, maar met dit recept maak je hem makkelijk en goedkoop zelf.

Ontbijt recept 15 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de gele room mix of banketbakkersroom mix met de melk of water stijf en zet in de koelkast. Leg het zakje glazuur in heet water.

  2. Snijd de croissants net niet helemaal open.

  3. Besmeer de bovenzijde van de croissants met het glazuur en laat een paar minuten uitharden in de koelkast.

  4. Neem de gele room en doe in een spuitzak. Leg de croissants open en spuit er royaal gele room op. Serveer direct of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.

  5. Tip: maak ook de banketbakkersroom eens zelf.

Heeft het gesmaakt?
61 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!