Ga naar de inhoud
Crompouce

Crompouce

De crompouce is een super lekkere combinatie tussen een croissant en een tompouce, en erg populair op dit moment. Bij de bakker of in de winkel kopen is vrij prijzig, maar met dit recept maak je hem makkelijk en goedkoop zelf.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 croissants
  • 1 zakje gele room ( a 140 gr )
  • 1 gr zakje roze glazuur ( a 125 )
  • Water of melk voor de gele room mix

Benodigdheden

  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de gele room mix of banketbakkersroom mix met de melk of water stijf en zet in de koelkast. Leg het zakje glazuur in heet water.


  2. Snijd de croissants net niet helemaal open.


  3. Besmeer de bovenzijde van de croissants met het glazuur en laat een paar minuten uitharden in de koelkast.


    crompouce stap 1 crompouce stap 2 crompouce stap 3
  4. Neem de gele room en doe in een spuitzak. Leg de croissants open en spuit er royaal gele room op. Serveer direct of bewaar maximaal 1 dag in de koelkast.


  5. Tip: maak ook de banketbakkersroom eens zelf.