Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

O ja, voordat ik reacties krijg dat het geen satésaus is maar officieel pindasaus. Ja, daar heb je gelijk in. Maar ik heb het even voor de handigheid zo genoemd omdat de naam satésaus bekender is. Wat is precies het verschil: satésaus is saus voor over stokjes saté (van geroosterde kip of vlees bijvoorbeeld). Pindasaus is daar één van en wordt in Indonesië gemaakt van pinda’s. Maar satésaus kan dus ook bijvoorbeeld ketjapsaus zijn, snap je het nog?

Satésaus (van pinda’s dus) is lekker voor bij de kip of over de friet, daarom heb ik er één lekkere maaltijd van gemaakt. En je kunt zelf kiezen of je de satésaus alleen over de kip doet of over de patat of gewoon overal overheen :-). De boontjes en ananas zorgen naast de portie groente en vitamientjes ook voor een lekkere en frisse smaak.

De frieten heb ik bereid in de oven, ik gebruikte hiervoor de aardappelfriet met schil van CêlaVíta. Deze hebben een goede bite en worden ook in de oven lekker krokant. Maar je kunt ze ook bakken in de Airfryer of frituurpan.

friet sate

Recept kip satésaus met boontjes en friet

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 3 PERSONEN

Ingrediënten
Ca 350 gr kipfilet
350 gr sperziebonen
1 uitje
250 gr (verse) ananas
700 gr CêlaVíta Friet met Schil
Paar hele pinda’s ter garnering
Snuf zout
1 portie satésaus

Bereiding:
Bereid de frieten in de oven, Airfryer of frituurpan. Bereid de satésaus volgens het recept.

Kook de sperziebonen beetgaar. Snipper de ui en fruit deze in een wokpan. Voeg de kip in blokjes toe en bak mee tot deze gaar is.

Voeg de laatste minuut de boontjes en ananas toe en verwarm even mee. Bestrooi de friet met een beetje zout en serveer ze met de kip, boontjes en de zelfgemaakte satésaus. Garneer met wat grof gehakte pinda’s.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
2 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

SaschaA 18 mei 2016 om 17:49

Dit is echt wel mijn favoriete recept van de site! Het is zo lekker en makkelijk. Hierdoor heb ik echt zelf pinda...of saté saus leren maken:D

Sandra 19 mei 2016 om 11:53

Ja, toen ik de eerste keer zelf satesaus maakte dacht ik ow, zo makkelijk is het dus!