Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

O ja, voordat ik reacties krijg dat het geen satésaus is maar officieel pindasaus. Ja, daar heb je gelijk in. Maar ik heb het even voor de handigheid zo genoemd omdat de naam satésaus bekender is. Wat is precies het verschil: satésaus is saus voor over stokjes saté (van geroosterde kip of vlees bijvoorbeeld). Pindasaus is daar één van en wordt in Indonesië gemaakt van pinda’s. Maar satésaus kan dus ook bijvoorbeeld ketjapsaus zijn, snap je het nog?

Satésaus (van pinda’s dus) is lekker voor bij de kip of over de friet, daarom heb ik er één lekkere maaltijd van gemaakt. En je kunt zelf kiezen of je de satésaus alleen over de kip doet of over de patat of gewoon overal overheen :-). De boontjes en ananas zorgen naast de portie groente en vitamientjes ook voor een lekkere en frisse smaak.

De frieten heb ik bereid in de oven, ik gebruikte hiervoor de aardappelfriet met schil van CêlaVíta. Deze hebben een goede bite en worden ook in de oven lekker krokant. Maar je kunt ze ook bakken in de Airfryer of frituurpan. Is friet met satésaus ook jouw ultieme verwenmoment, of heb je een ander verwenmoment met friet? Deel hem hier en maak kans op een echte friettang!

Recept kip satésaus met boontjes en friet

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 3 PERSONEN

Ingrediënten
Ca 350 gr kipfilet
350 gr sperziebonen
1 uitje
250 gr (verse) ananas
700 gr CêlaVíta Friet met Schil
paar hele pinda’s ter garnering
snuf zout

Satésaus:
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sambal oelek (naar smaak)
150 ml (soja) melk
5 eetlepels pindakaas

Bereiding:
Bereid de frieten in de oven, Airfryer of frituurpan. Verwarm ondertussen de melk en de basterdsuiker in een pannetje. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen.

Schenk de sojasaus er bij en voeg de sambal toe naar smaak. Laat de satésaus iets indikken. Als hij te dik of stijf is geworden kun je een beetje extra melk toevoegen. Kook de sperziebonen beetgaar. Snipper de ui en fruit deze in een wokpan. Voeg de kip in blokjes toe en bak mee tot deze gaar is.

Voeg de laatste minuut de boontjes en ananas toe en verwarm even mee. Bestrooi de friet met een beetje zout en serveer ze met de kip, boontjes en de zelfgemaakte satésaus. Garneer met wat grof gehakte pinda’s.

Dit is een gesponsord artikel

3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Sascha - Reageren 18-05-2016 om 17:49 uur

Dit is echt wel mijn favoriete recept van de site! Het is zo lekker en makkelijk. Hierdoor heb ik echt zelf pinda...of saté saus leren maken:D

Sandra - Reageren 19-05-2016 om 11:53 uur

Ja, toen ik de eerste keer zelf satesaus maakte dacht ik ow, zo makkelijk is het dus!

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst