Ga naar de inhoud
Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

13 maart 2016

Sandra

O ja, voordat ik reacties krijg dat het geen satésaus is maar officieel pindasaus. Ja, daar heb je gelijk in. Maar ik heb het even voor de handigheid zo genoemd omdat de naam satésaus bekender is. Wat is precies het verschil: satésaus is saus voor over stokjes saté (van geroosterde kip of vlees bijvoorbeeld). Pindasaus is daar één van en wordt in Indonesië gemaakt van pinda’s. Maar satésaus kan dus ook bijvoorbeeld ketjapsaus zijn, snap je het nog?
Satésaus (van pinda’s dus) is lekker voor bij de kip of over de friet, daarom heb ik er één lekkere maaltijd van gemaakt. En je kunt zelf kiezen of je de satésaus alleen over de kip doet of over de patat of gewoon overal overheen :-). De boontjes en ananas zorgen naast de portie groente en vitamientjes ook voor een lekkere en frisse smaak. De frieten heb ik bereid in de oven, ik gebruikte hiervoor de aardappelfriet met schil van CêlaVíta. Deze hebben een goede bite en worden ook in de oven lekker krokant. Maar je kunt ze ook bakken in de Airfryer of frituurpan.

Recept kip satésaus met boontjes en friet

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 3 PERSONEN Ingrediënten Ca 350 gr kipfilet 350 gr sperziebonen 1 uitje 250 gr (verse) ananas 700 gr CêlaVíta Friet met Schil Paar hele pinda’s ter garnering Snuf zout 1 portie satésaus Bereiding: Bereid de frieten in de oven, Airfryer of frituurpan. Bereid de satésaus volgens het recept.
Kook de sperziebonen beetgaar. Snipper de ui en fruit deze in een wokpan. Voeg de kip in blokjes toe en bak mee tot deze gaar is.
Voeg de laatste minuut de boontjes en ananas toe en verwarm even mee. Bestrooi de friet met een beetje zout en serveer ze met de kip, boontjes en de zelfgemaakte satésaus. Garneer met wat grof gehakte pinda’s. Dit is een gesponsord artikel