Kip Hawaï uit de oven met krieltjes

Tussen alle feestelijke kerstrecepten door deel ik vandaag een makkelijk recept voor doordeweeks. Maar daardoor niet minder lekker of minder speciaal. In tegendeel, dit is vanaf nu een van mijn favoriete recepten.

Misschien heeft het er mee te maken dat de smaak iets weg heeft van een pizza Hawaï. De combinatie van kip, ham en ananas is namelijk echt top! En de kip blijft onder de topping lekker mals, zelfs toen ik hem de volgende dag nog even opwarmde in de oven.

Wat niet mag ontbreken bij dit gerecht zijn de Krokante Mini-Krieltjes van CêlaVíta. Ik schreef in een van mijn vorige blogs al dat ik helemaal fan ben van dit nieuwe product. Soms zijn Krieltjes na 30 minuten nog steeds hard van binnen, terwijl de rest van het eten wel al gaar is. Daar heb je bij deze Krokante Mini-Krieltjes geen last van. Die zijn gegarandeerd binnen 10 minuten gaar, trust me ik heb het getest.

Als je de Krokante Mini-Krieltjes in de pan doet zien ze er misschien iets anders uit dan je gewend bent. Dit komt door het paneerlaagje wat er om heen zit. Maar als je ze bakt worden ze mooi goudbruin en super krokant. En nee, dit laagje bevat geen conserveermiddelen en allergenen en is ook nog eens glutenvrij. Fijn!

Ken jij iemand die ook super goed is in krieltjes bakken? Geef hem of haar dan hier op als krieltjeskoning! Elke week worden er door CêlaVíta 20 personen uitgekozen die een gepersonaliseerde houten spatel thuis gestuurd krijgen én de status als krieltjeskoning verwerven.

Voeg nog wat boontjes toe en je hebt een heerlijke AVG (aardappel, vlees, groente) maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Probeer ook eens met een salade, bloemkool of gebakken spinazie.

Recept kip Hawaï met Krokante Mini-Krieltjes

HOOFDGERECHT – 30 MIN – 4 PERSONEN

Ingrediënten
4 kipfilets
4 plakken ham
4 schijven ananas
Snuf peper en zout
Snuf oregano
60 gr geraspte kaas
2 zakken CêlaVíta Krokante Mini-Krieltjes
600 gr sperziebonen
Boter om te bakken en in te vetten
Waterkers of peterselie om te garneren

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kruid de kip met peper, zout en een snufje oregano. Verhit wat boter in een pan en bak de kip rondom mooi bruin op hoog vuur in ca 4 minuten. Leg de kip dan in een ingevette ovenschaal. Leg een plak ham er op en wikkel er iets om heen. Leg hier een schijf ananas op een bestrooi lekker met wat kaas. Bak de kip Hawaï nog 15 a 20 minuten in de oven tot de kip gaar is (afhankelijk van de dikte).

Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Maak de koekenpan schoon of gebruik een andere pan en verhit daar een beetje olie of boter in. Bak de Krokante Mini-Krieltjes in 10 minuten krokant en schep af en toe om. Haal de kip uit de oven en garneer eventueel met wat peterselie of waterkers en serveer met de boontjes en de Krokante Mini-Krieltjes.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.

Vind je dit leuk?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Lea engels 19 november 2020 om 16:10

Heel goed

johan 22 maart 2020 om 22:32

"Leg een plak ham er op en wikkel er iets om heen." Dit is een cryptische zin, want WAT wikkel je er dan om heen,en WAAR omheen? Waarschijnlijk wordt er mee bedoeld dat de plak ham om de kipfilet wordt gewikkeld. Dus "Leg een plak ham er op en wikkel DEZE ER om heen.

Maria 24 november 2019 om 12:11

Heerlijk herecht

Annie 12 april 2019 om 13:42

Leuk & gezond vakantiereceptje

Alice van Thienen 2 januari 2019 om 19:26

Ziet er echt leuke recepten uit ga ze eens uitproberen

Gertje 1 januari 2018 om 15:54

De kippie met ananas lijkt me heerlijk. Deze week zeker proberen.

CharlottevanDijk 8 augustus 2017 om 17:24

Heel lekker en makkelijk recept! Keep up that good work!

Sandra 9 augustus 2017 om 21:21

Dank je charlotte :)