
Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
22 november 2015
Sandra Waterschoot
Al hoe wel ik het een erg leuke ervaring vond op Bali heb ik terug in Nederland niet de tijd en het geduld om alle ingrediënten te zoeken en te hakken, mixen en mengen. Daarom deel ik in deze blog een recept voor een makkelijke Balinese maaltijd met verse ingrediënten die met weinig moeite op tafel staat. Het maken van de kruidenpasta laat ik nu aan Kumar’s over. Zij bereiden hun pure kruidenmixen en specerijenpasta’s volgens traditioneel recept met verse ingrediënten van de beste kwaliteit. En zonder kunstmatige toevoegingen zoals geur-, kleur-, of smaakstoffen. Waarom nog moeilijk doen?



Kumar’s Bali Wokpasta is ideaal om een wokmaaltijd lekker en snel op smaak brengen. Maar ook, zoals ik heb gedaan, om kipspiesjes te marineren. Veel kruiden op de verpakking kwamen overeen met de bumbu van de kookworkshop op Bali. Bij de wokpasta is nog wat ketjap toegevoegd waardoor je gerecht een iets zoetere smaakt krijgt.
Om de Balinese maaltijd compleet te maken deed ik er ook nog rijst, eieren, boontjes en kroepoek bij. Dit alles kun je gewoon bij de supermarkt halen. Wat heb ik gesmuld van deze maaltijd, ik waande me weer even terug op het mooie eiland Bali.
Recept Balinese kipspiesjes
HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 PERSONEN
Ingrediënten
500 gr kipfilet, in blokjes
500 gr sperziebonen, in grove stukken
1 ui, gesnipperd
1 x sambal goreng boontjes kruidenpasta
4 gekookte eieren
300 gr rijst (pandan)
olie om te bakken
Voor er bij:
2 bosuitjes, in ringetjes
gebakken uitjes
kroepoek
Materialen
8 saté prikkers
Bereiding
Rijg de kipfilet aan de prikkers. Verdeel de Bali wokpasta er over en verdeel met een lepeltje of je vingers over het vlees. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking. Giet hem af en laat met de deksel op de pan nagaren. Verhit een grillpan of koekenpan met een beetje olie en bak de kipspiesjes in ca 10 minuten gaar.



Verhit ondertussen een beetje olie in een andere pan en fruit de ui aan. Voeg de rauwe boontjes toe. Giet na 4 minuten 70 ml water er bij en laat met de deksel 10 minuten zachtjes koken. Roer daarna de sambal goreng specerijenpasta er door en bak nog 4 minuutjes door.
Serveren:
Doe wat rijst in een klein kommetje en draai deze om op een bord zodat er een bolletje met rijst ontstaat. Verdeel wat bosui en gebakken ui er over. Schep wat boontjes op het bord en leg er een gehalveerd ei en wat kroepoek bij. Serveer de Balinese kipspiesjes met wat bosui. Houd je van pittig serveer er dan nog wat extra sambal bij. Selamat makan!
Vind je dit leuk?
1 stem