Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boemboe bali

Marineer je vlees, vis of groente met deze heerlijke traditionele Indonesische boemboe. Ingrediënten
1 grote rode chilipeper
1 teentje knoflook
2 (rode) sjalotjes
½ kleine rode chilipeper
½ kemiri noot
Snufje nootmuskaat
1x1 cm blokje gember
1x1 cm blokje kentjoer
1x1 cm blokje kurkuma (koenjit)
1x1 cm blokje laos
½ theelepel palmsuiker (gula jawa)
1 eetlepel slaolie
1 theelepel garnalenpasta (trassi)
1 stengeltje citroengras (sereh) geplet
1 salam blad
100 ml water
 
(Veel ingrediënten zijn bij de toko te vinden maar mocht u ze niet kunnen vinden kunt u ook een gedroogde vorm nemen. Gebruik dan voor 1x1 cm blokje ongeveer 1 theelepel gedroogde variant)
 
Materialen
Vijzel
 
Bereiding
Maak alle ingrediënten schoon. Houd het salamblad, citroengras en water apart en hak de rest fijn. Doe de stukjes in een vezel en stam in ongeveer 5 minuten alles tot een fijne pasta. Verhit een (wok)pan op het vuur en voeg de kruidenpasta toe. Voeg ook het salamblad, citroengras en water toe en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen totdat het water geabsorbeerd is. Je kunt nu de boemboe gebruiken om vlees, vis of groente te marineren of maximaal 2 weken afgesloten bewaren in de koelkast.
Beoordeling (66 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas