Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boemboe bali

Marineer je vlees, vis of groente met deze heerlijke traditionele Indonesische boemboe. Ingrediënten
1 grote rode chilipeper
1 teentje knoflook
2 (rode) sjalotjes
½ kleine rode chilipeper
½ kemiri noot
Snufje nootmuskaat
1x1 cm blokje gember
1x1 cm blokje kentjoer
1x1 cm blokje kurkuma (koenjit)
1x1 cm blokje laos
½ theelepel palmsuiker (gula jawa)
1 eetlepel slaolie
1 theelepel garnalenpasta (trassi)
1 stengeltje citroengras (sereh) geplet
1 salam blad
100 ml water
 
(Veel ingrediënten zijn bij de toko te vinden maar mocht u ze niet kunnen vinden kunt u ook een gedroogde vorm nemen. Gebruik dan voor 1x1 cm blokje ongeveer 1 theelepel gedroogde variant)
 
Materialen
Vijzel
 
Bereiding
Maak alle ingrediënten schoon. Houd het salamblad, citroengras en water apart en hak de rest fijn. Doe de stukjes in een vezel en stam in ongeveer 5 minuten alles tot een fijne pasta. Verhit een (wok)pan op het vuur en voeg de kruidenpasta toe. Voeg ook het salamblad, citroengras en water toe en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen totdat het water geabsorbeerd is. Je kunt nu de boemboe gebruiken om vlees, vis of groente te marineren of maximaal 2 weken afgesloten bewaren in de koelkast.
Beoordeling (64 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette