Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boemboe bali

Marineer je vlees, vis of groente met deze heerlijke traditionele Indonesische boemboe. Ingrediënten
1 grote rode chilipeper
1 teentje knoflook
2 (rode) sjalotjes
½ kleine rode chilipeper
½ kemiri noot
Snufje nootmuskaat
1x1 cm blokje gember
1x1 cm blokje kentjoer
1x1 cm blokje kurkuma (koenjit)
1x1 cm blokje laos
½ theelepel palmsuiker (gula jawa)
1 eetlepel slaolie
1 theelepel garnalenpasta (trassi)
1 stengeltje citroengras (sereh) geplet
1 salam blad
100 ml water
 
(Veel ingrediënten zijn bij de toko te vinden maar mocht u ze niet kunnen vinden kunt u ook een gedroogde vorm nemen. Gebruik dan voor 1x1 cm blokje ongeveer 1 theelepel gedroogde variant)
 
Materialen
Vijzel
 
Bereiding
Maak alle ingrediënten schoon. Houd het salamblad, citroengras en water apart en hak de rest fijn. Doe de stukjes in een vezel en stam in ongeveer 5 minuten alles tot een fijne pasta. Verhit een (wok)pan op het vuur en voeg de kruidenpasta toe. Voeg ook het salamblad, citroengras en water toe en laat 10 minuutjes zachtjes sudderen totdat het water geabsorbeerd is. Je kunt nu de boemboe gebruiken om vlees, vis of groente te marineren of maximaal 2 weken afgesloten bewaren in de koelkast.
Beoordeling (57 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes