
Balinese boemboe
Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.
20 M
Ingrediënten: Balinese boemboe
Voor porties
-
100 gr gember
-
200 gr sjalotten
-
1 stengel citroengras
-
2 rode pepers
-
135 gr knoflook
-
10 gr gezouten macadamia’s of cashewnoten
-
3 gr zwarte peper
-
8 gr korianderzaad
-
10 gr kurkuma
-
5 gr laos
-
1 eetlepel olie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Balinese boemboe
-
Hak alle ingrediënten in stukken. Voeg deze stukken toe in een keukenmachine en maal deze fijn tot een pasta. Bak de boemboe in een eetlepel olie in 5 minuten goudgeel.
-
Tip: Maak een grote portie en vries de boemboe in porties in. Deze portie is voor 10 porties in een gerecht.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
59 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 28
- vet 1 gr
- verzadigd vet 0.2 gr
- koolhydraten 4 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 0.8 gr
- eiwit 0.8 gr
- zout 0.02 gr
Ook lekker