Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Balinese boemboe

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Ingrediënten
  • 100 gr gember
  • 200 gr sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 rode pepers
  • 135 gr knoflook
  • 10 gr gezouten macadamia’s of cashewnoten
  • 3 gr zwarte peper
  • 8 gr korianderzaad
  • 10 gr kurkuma
  • 5 gr laos
  • 1 eetlepel olie

Bereiding
Hak alle ingrediënten in stukken. Voeg deze stukken toe in een keukenmachine en maal deze fijn tot een pasta. Bak de boemboe in een eetlepel olie in 5 minuten goudgeel.

Tip: Maak een grote portie en vries de boemboe in porties in. Deze portie is voor 10 porties in een gerecht.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×