Mexicaanse fajita aardappel schotel uit de oven

Wist je dat je de Tex Mex keuken perfect kan combineren met de Hollandse? In mijn blog vind je het recept voor deze lekkere aardappel ovenschotel met een twist van fajita kruiden, gehakt en zure room.

Ik had laatst een poll gehouden op mijn Instagram stories hoe vaak er aardappels op tafel staan bij jullie en het grootste deel had 2 à 3 x per week ingevuld. Ik zelf kom denk ik ook uit op 2 x per week. Vaak in de vorm van aardappelschijfjes, partjes of in een stamppot. Zelf aardappels schillen doe ik al jaren niet meer. Ik ben best een luie kok, ik houd van lekker eten maar het moet allemaal niet al te lang duren. Ik word heel blij van gerechten die lekker smaken, leuk er uit zien en snel klaar zijn. Dat zal je vast opgevallen zijn op LeukeRecepten :)

In mijn recepten gebruik ik daarom ook bijna altijd verse gekoelde aardappelen uit een zakje, lekker makkelijk en snel. Maar dat ze in een zakje zitten wil niet betekenen dat ze slecht of ongezond zijn. Ik ben een tijd geleden namelijk zelf in de fabriek geweest van CêlaVíta om een kijkje te nemen. De aardappels worden binnen 24 uur gesorteerd, gewassen, kort voorgekookt en verpakt. Dus ook voor een snelle en voedzame maaltijd zijn verse gekoelde aardappelen ideaal. En er is voor elk wat wils, van aardappelen voor in de Hollandse stamppot tot verse frieten en krieltjes voor bijvoorbeeld in een Spaanse aardappeltortilla.  Kijk voor meer info op kiesversgekoeld.nl.

Ook in deze fajita ovenschotel heb ik gebruik gemaakt van voorverpakte verse gekoelde aardappelen namelijk Oma's opbakaardappel met rode schil. Dit recept bewijst dat aardappels dus niet alleen lekker zijn bij de Hollandse maaltijd maar ook in de Mexicaanse of andere keukens zoals de Spaanse keuken, Italiaanse keuken of Griekse keuken.

Tips:

- Serveer een frisse tomatensalade bij deze fajita ovenschotel.  
- Je kunt een zakje kant en klare fajita kruiden nemen of meng zelf 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijn, ½ theelepel oregano en een snuf peper en zout.

Recept Mexicaanse fajita aardappel schotel uit de oven

HOOFDGERECHT – 10 MINUTEN + 35 MINUTEN OVENTIJD – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten
1 zak CêlaVíta Oma's opbakaardappel met rode schil a 450 gr
200 gr (vega)gehakt
1 eetlepel Mexicaanse fajita kruiden
2 eetlepels olie
1 paprika
1 uitje
1 klein blikje mais a 150 gr
125 ml zure room
Handje geraspte kaas
1 bosui
Guacamole om erbij te serveren
Optioneel: jalapeño pepers

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappels in een kom met een halve eetlepel fajita kruiden en 1 eetlepel olie. Verdeel ze over een ovenschaal en zorg dat ze niet te veel op elkaar liggen. Zet ze 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege een keer om.

Verhit ondertussen de andere eetlepel olie in een pan en bak het gehakt rul. Snipper de ui fijn en snijd de paprika in blokjes of reepjes. Voeg deze toe aan het gehakt en bak kort mee. Breng het gehakt en groenten in de pan op smaak met de andere helft van de fajita kruiden. Laat de mais uitlekken en schep op het laatst door het gehakt mengsel. Houd je van pittig dan kun je ook nog jalapeño pepers in stukjes of ringetjes toevoegen.

Haal de ovenschaal met aardappels uit de oven. Voeg het gehaktmengsel met de groenten toe en schep erdoorheen. Schep kleine hoopjes zure room op de ovenschotel en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel nogmaals 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met ringetjes bosui en serveer met de guacamole en gebruik deze als een soort dipsaus.

Tip: Je kunt de ingrediënten ook verdubbelen voor een ovenschotel voor 4 tot 6 personen. Zorg er dan wel voor dat je een grote ovenschaal hebt of verdeel het over 2 zodat de aardappeltjes genoeg ruimte hebben om gaar te worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CêlaVíta.

Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Esther75 6 juni 2020 om 18:11

Heerlijk gesmuld! Goed kloppend recept.

Jil 21 april 2020 om 20:21

Gemaakt met zoete aardappel. Was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.

Marja 21 april 2020 om 18:55

Vanavond (te veel 😋) gegeten en het is hééérlijk!

Jgm 17 april 2020 om 17:06

Binnenkort op het menu

Laura 7 april 2020 om 11:46

Ik heb deze gisteren gemaakt. Ik heb nog wat champignons en wortel toegevoegd en iets minder aardappel. Het was echt heerlijk!

Soetkin 5 april 2020 om 19:13

Superfans hier van dit recept. Een echte topper en niet erg moeilijk.

Diana van der meer 3 april 2020 om 09:44

Heerlijke recepten

Willem 1 april 2020 om 17:04

Erg lekker en voor herhaling vatbaar

Corry1947 30 maart 2020 om 19:09

Het was heerlijk. Idd, met de japaleno behoorlijk pittig. Maar dat vinden wij heerlijk!