Ga naar de inhoud
Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer

Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer

Dat de Airfryer razend populair is hoef ik denk ik niet te vertellen. In dit handige apparaat, wat denk ik nog het meest lijkt op een combi van een oven en frituur, bereid je super snel hapjes en complete maaltijden, zoals deze Spaanse aardappelschotel.

24 mei 2018

Sandra

Zelf heb ik een tijdje een Airfryer XL gehad maar uiteindelijk weg gedaan omdat ik hem niet zo vaak gebruikte en hij vrij groot was en ik niet veel ruimte had om hem neer te zetten. Maar nu begin ik hem af en toe te missen en heb ik inmiddels een grote bijkeuken waar hij mooi kan staan. Dus heb ik laatst de ‘normale’ versie gekocht die ik makkelijk kan verplaatsen.

Het meest populaire gerecht uit de Airfryer zijn denk ik aardappeltjes. Als vervanger van de friteuse kun je er met een minimale hoeveelheid olie snel frietjes of aardappelschijfjes in bereiden. Maar hoe krijg je ze perfect gaar en lekkere krokant op hetzelfde moment? Vaak blijven de frieten of aardappeltjes namelijk slap of worden ze taai. Maar daar heeft CêlaVíta nu iets op gevonden: koelverse CêlaVíta Airfryerschijfjes. Ze zijn extra dun gesneden en al voorzien van een klein beetje olie. Zo bak je ze snel en makkelijk perfect krokant.

De CêlaVíta Airfryerschijfjes zijn ideaal om eenvoudig mee te variëren. Zo staat er doordeweeks snel een verantwoorde maaltijd op tafel met bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of vleesvervanger met groenten en aardappelschijfjes. En zo geniet je in het weekend van de aardappeltjes met snack uit de Airfryer. Of maak er net als ik een complete maaltijd van met de Airfryerschijfjes, paprika, chorizo en courgette. Doordat de chorizo en rode peper worden meegebakken krijgt de maaltijd een heerlijke Spaanse en pittige twist. En de aardappelschijfjes waren echt lekker en krokant! Zo heb je met minimale moeite en het gemak van de Airfryer een heerlijke en snelle maaltijd op tafel staan. En wat me ook opviel na het eten hoe weinig afwas we hadden, helemaal top dus!

Ps: de CêlaVíta Airfryerschijfjes zijn verkrijgbaar in de koeling bij Albert Heijn en Jumbo.

Recept Spaanse aardappelschotel
HOOFDGERECHT – 5 MIN + 20 MIN AIRFRYER – 2 PERSONEN

Ingrediënten
1 zak CêlaVíta Airfryerschijfjes a 450 gr
1 kleine courgette
1 rode paprika
½ worst chorizo (100 gr)
1 rode chilipeper (naar smaak)
Snuf paprikapoeder
Peper en zout

Bereiding
Doe de Airfryerschijfjes in een kom en meng met een snuf paprikapoeder. Doe ze 12 minuten in de Airfryer (zonder olie) op 175 graden. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en halveer deze. Snijd de paprika in reepjes, de rode peper in ringetjes en de chorizo in blokjes.

Meng de groenten met de chilipeper, chorizo eventueel een snufje peper en zout in een kom. Voeg ze vervolgens bij de aardappeltjes en schud alles goed om. Bak daarna alles nog 8 minuten en schud tussendoor nog een keer met de pan om de smaken van de chorizo goed te verspreiden. Lekker met een aioli saus.

Tips:

  • De aangegeven hoeveelheid past net in een mand van het normale formaat van de Viva Airfyer. In de Xl kun je een grotere hoeveelheid maken.

  • De bereidingstijd kan per Airfryer of ander apparaat iets verschillen. Zorg er daarom voor dat het gerecht niet te donker wordt.

  • Eten er kids mee? Laat dan de rode peper achterwege om het minder pittig te maken.

  • Vervang de chorizo door bijvoorbeeld blokjes wortel. En voeg wat knoflookpoeder, extra paprikapoeder en een eetlepel olie aan de groenten toe om toch een heerlijke Spaanse smaak aan het gerecht te geven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.