Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt

Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!

De Mexicaanse keuken kennen we hier vooral als de TexMex keuken. Het is een combi van de Mexicaanse en de Texaanse keuken en gerechten die daar onder vallen zijn o.a. burrito’s, fajita’s en nacho’s gevuld met ingrediënten zoals bijvoorbeeld mais, bonen en tomaten. De gerechten zijn lekker gekruid en vaak gegarneerd met zure room en guacamole.

Maar nu heb ik er nog een andere keuken aan toegevoegd namelijk de Hollandse! En dat blijkt ook een hele goede combi te zijn. Ik vulde namelijk krokante taco’s met heerlijk gekruide aardappeltjes en gehakt. En om het allemaal lekker makkelijk te maken gebruikte ik de nieuwe Patatas Mexicanas van CêlaVíta.

Ik vind de aardappeltjes van CêlaVíta altijd heel handig in gebruik en ze hebben een lekkere bite en smaak. Ook deze nieuwe Patatas Mexicanas, die sinds kort in het koelschap liggen, zijn heel smaakvol en je schuift ze zo de oven in. De verpakking bevat naast de gekruide aardappeltjes ook mais, bosui, jalapeno peper en een apart zakje met kaas. Ideaal om snel een Mexicaanse twist aan je maaltijd te geven. Of zet ze eens op tafel in het weekend om gezellig mee te borrelen.

Tip: CêlaVíta geeft nu 50 JBL-speakers t.w.v. € 149,= weg! Ideaal om een Mexicaans sfeertje te geven aan je etentje. Dus ga naar de actiepagina en laat je gegevens achter en maak kans op deze prijs.

De taco’s die ik maakte kun je vullen en serveren maar ook los op tafel zetten met de verschillende vullingen en toppings apart zodat iedereen zijn of haar eigen taco kan maken. Ideaal dus als je visite krijgt of tijdens een feestje. Maar ook als er vegetariërs mee-eten (zie tip onder recept) of mensen met een bepaald dieet. En je kunt het daarnaast natuurlijk zo pittig maken als je zelf wil. Deze taco’s met aardappel en gehakt zijn dus de perfecte maaltijd of hapje om te delen en gezellig samen van te smullen.

Recept Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt
HOOFDGERECHT/HAPJE – 15 MIN + 35 OVENTIJD – 8 STUKS

Ingrediënten:
8 taco's
1 x CêlaVíta Patatas Mexicanas
250 gr tomaatjes
1 rode ui
300 gr gehakt
125 ml zure room
1 avocado
Peterselie
Optioneel: mais

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de verpakking van de Patatas Mexicanas en houd het zakje kaas apart. Zet de schaal 30 min in de oven. Voeg de laatste paar minuten ook de taco schelpen toe en bak deze iets krokant. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak het gehakt rul. Hak de rode ui fijn en bak kort mee met het vlees. Snijd de tomaatjes in vieren. Haal de aardappeltjes en taco’s uit de oven.

Zet de taco’s in een ovenschaal en vul ze met de aardappeltjes, gehaktmengsel en tomaatjes. Wil je wat extra mais toevoegen dan kan dat ook. Bestrooi met de kaas uit het zakje en zet de ovenschaal nog een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Maak de taco’s af met wat blokjes avocado, zure room en peterselie.

Tip:
Liever geen vlees? Gebruik dan vegetarisch gehakt of vervang het vlees door kidneybonen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Celavita.


Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel