Pastaschotel uit de oven met tonijn
13 juli 2017
Sandra Waterschoot
Ik ben namelijk op zoek naar een aantal mensen die het leuk vinden om, net als ik, met de duurzame tonijn uit blik van Princes te gaan experimenteren en hier lekkere receptjes mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van wraps gevuld met tonijn, tonijnsalade of gevulde paprika met tonijn. Wanneer je bent geselecteerd als mijn insider krijg je
gratis een pakket thuisgestuurd met de Princes producten en maak je kans op een weekendje weg t.w.v. €250,-.
Je hoeft niet veel ervaring te hebben met koken of een chef kok te zijn om mee te doen. In tegendeel, het is juist leuk om te laten zien dat je ook makkelijk en snel iets lekkers maakt met vis. Van een borrelhapje tot een complete familiemaaltijd. Ik ben heel benieuwd wat jullie ideetjes zijn. Mijn pastaschotel met tonijn was in ieder geval een groot succes bij mij thuis. Binnenkort deel ik nog meer recepten met tonijn op mijn site dus houd LeukeRecepten.nl in de gaten 🙂
Hoe doe je mee met de Blog Insiders actie?
- Schrijf je hier in als bloginsider en doe mee!
- Er worden 12 personen uitgekozen die een bevestigingsmail ontvangen
- Vervolgens ontvangen deze winnaars gratis een leuk pakket van Princes met hierin blikken tonijn die je kunt gebruiken voor de opdrachten.
- Maak lekkere gerechtjes met de tonijn van Princes en deel deze op social media.
- De leukste foto wint een weekendje weg t.w.v. €250,-!
Duurzaam? Er is veel verwarring welke vis nou verantwoord gevangen is en welke niet. Met de tonijn van
Princes weet je dat je goed zit. Ze werken namelijk alleen samen met partners die zich inzetten om vis op de meest verantwoorde manier te vangen en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. De tonijn heeft daarom ook het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council) en wordt gevangen met ringnetten waarbij de kans op bijvangst zeer gering is. Wil er meer over lezen kijk dan op de website van Princes.
Pastaschotel uit de oven met tonijn
HOOFDGERECHT – 30 MIN + 20 OVENTIJD – 4 PERSONEN
Ingrediënten
300 gr pasta
2 blikjes Princes tonijn op zonnebloemolie a 160 gram
1 eetlepel kappertjes
400 gr roosjes broccoli
400 gr tomatenblokjes uit blik of pak
1 ui
1 teen knoflook
Snuf tijm
Snufje cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
125 gr ricotta
Handje geraspte mozzarella kaas
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten en giet daarna af en bewaar een beetje van het vocht. Kook ook de broccoli roosjes 3 minuutjes voor in een pan met water en spoel daarna af met koud water. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met tijm, peper, zout en cayennepeper (let op met kids want dit kan pittig zijn).
Schep de pasta en broccoli met de kappertjes voorzichtig door de tomatensaus. Voeg 1 of 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe om het smeuïg te maken. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukken voorzichtig door de pasta. Doe dan alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel wat ricotta er over en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes.Vind je dit leuk?
13 stemmen