Pastaschotel uit de oven met tonijn

Vis uit blik, ik eet het niet zo heel vaak. Zonde, want er is zo veel lekkers mee te maken. En het is super handig want je haalt het zo uit de voorraadkast. Daarom deel ik in deze blog een heerlijk recept voor een pastaschotel met tonijn én een super leuke actie!

Ik ben namelijk op zoek naar een aantal mensen die het leuk vinden om, net als ik, met de duurzame tonijn uit blik van Princes te gaan experimenteren en hier lekkere receptjes mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van wraps gevuld met tonijn, tonijnsalade of gevulde paprika met tonijn. Wanneer je bent geselecteerd als mijn insider krijg je gratis een pakket thuisgestuurd met de Princes producten en maak je kans op een weekendje weg t.w.v. €250,-. 

Je hoeft niet veel ervaring te hebben met koken of een chef kok te zijn om mee te doen. In tegendeel, het is juist leuk om te laten zien dat je ook makkelijk en snel iets lekkers maakt met vis. Van een borrelhapje tot een complete familiemaaltijd. Ik ben heel benieuwd wat jullie ideetjes zijn. Mijn pastaschotel met tonijn was in ieder geval een groot succes bij mij thuis. Binnenkort deel ik nog meer recepten met tonijn op mijn site dus houd LeukeRecepten.nl in de gaten :)

Hoe doe je mee met de Blog Insiders actie?

  1. Schrijf je hier in als bloginsider en doe mee!
  2. Er worden 12 personen uitgekozen die een bevestigingsmail ontvangen
  3. Vervolgens ontvangen deze winnaars gratis een leuk pakket van Princes met hierin blikken tonijn die je kunt gebruiken voor de opdrachten.
  4. Maak lekkere gerechtjes met de tonijn van Princes en deel deze op social media.
  5. De leukste foto wint een weekendje weg t.w.v. €250,-!

Duurzaam?
Er is veel verwarring welke vis nou verantwoord gevangen is en welke niet. Met de tonijn van Princes weet je dat je goed zit. Ze werken namelijk alleen samen met partners die zich inzetten om vis op de meest verantwoorde manier te vangen en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. De tonijn heeft daarom ook het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council) en wordt gevangen met ringnetten waarbij de kans op bijvangst zeer gering is. Wil er meer over lezen kijk dan op de website van Princes.

Pastaschotel uit de oven met tonijn

HOOFDGERECHT – 30 MIN + 20 OVENTIJD - 4 PERSONEN

Ingrediënten
300 gr pasta
2 blikjes Princes tonijn op zonnebloemolie a 160 gram
1 eetlepel kappertjes
400 gr roosjes broccoli
400 gr tomatenblokjes uit blik of pak
1 ui
1 teen knoflook
Snuf tijm
Snufje cayennepeper
1 blikje tomatenpuree
125 gr ricotta
Handje geraspte mozzarella kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta al dente in ca. 10 minuten en giet daarna af en bewaar een beetje van het vocht. Kook ook de broccoli roosjes 3 minuutjes voor in een pan met water en spoel daarna af met koud water. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met tijm, peper, zout en cayennepeper (let op met kids want dit kan pittig zijn).

Schep de pasta en broccoli met de kappertjes voorzichtig door de tomatensaus. Voeg 1 of 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta toe om het smeuïg te maken. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukken voorzichtig door de pasta. Doe dan alles in een ingevette ovenschaal. Verdeel wat ricotta er over en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Princes.

Vind je dit leuk?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

T Hesseling 17 november 2021 om 18:30

Heerlijk!

Simone Montes Klaver 11 september 2017 om 17:38

al een paar keer gemaakt en mijn kinderen vinden het heerlijk

Sandra 11 oktober 2017 om 12:44

Super!

Manuel 2 september 2017 om 15:52

Ik vond dit gerecht erg lekker

Sandra 11 oktober 2017 om 12:41

Super fijn om te horen :)

Jesse 22 juli 2017 om 10:56

Ongelofelijk slechte actie, het spijt me het je te moeten melden. Duurzame tonijn bestaat niet, deze soort wordt erg zwaar bedreigd door menselijke visserij! Als je dat probleem wil negeren en alsnog tonijn wil eten moet je dat zelf weten, maar adverteer het niet als een "duurzaam" product! Je misleidt mensen en brengt de natuur nog meer schade toe!

Kristin 18 juli 2017 om 17:41

Ik hou van tonijn en pasta prima combi

Gerry Pen 16 juli 2017 om 15:54

Lijkt me heerlijk ga het wel een keer maken.