Surf en turf BBQ spiezen

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de bief zo nodig in stukken. Meng deze in een kommetje met de teriyakisaus.

  2. Pers de knoflook uit of snijd heel fijn en meng samen met een scheutje olie en tijm door de ontdooide garnalen.

  3. Snijd de citroen in plakjes en halveer deze.

  4. Rijg de bief, citroen en de garnalen om en om aan de prikkers.

  5. Bak de surf en turf spiesen in een grillpan of op de barbecue ca. 5 minuten. De garnalen moeten goed gaar zijn en de biefstuk mag nog iets rood zijn van binnen.

  6. Lekker met een salade en wat aardappeltjes.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!