Ga naar de inhoud
Surf en turf BBQ spiezen

Surf en turf BBQ spiezen

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr biefstuk ( puntjes )
  • 1 citroen
  • 8 grote rauwe garnalen ( vriezer )
  • 2 eetlepels teriyakisaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf tijm


Materialen

  • 4 satéprikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de bief zo nodig in stukken. Meng deze in een kommetje met de teriyakisaus.


  2. Pers de knoflook uit of snijd heel fijn en meng samen met een scheutje olie en tijm door de ontdooide garnalen.


  3. Snijd de citroen in plakjes en halveer deze.


  4. Rijg de bief, citroen en de garnalen om en om aan de prikkers.


  5. Bak de surf en turf spiesen in een grillpan of op de barbecue ca. 5 minuten. De garnalen moeten goed gaar zijn en de biefstuk mag nog iets rood zijn van binnen.


  6. Lekker met een salade en wat aardappeltjes.