Beef wellington met gehakt

Budgetrecept: bladerdeeg gevuld met rundergehakt en groenten geserveerd met een knolselderijpuree

Ingrediënten 
10 bladerdeegvellen (diepvries) € 0,93
500 gr rundergehakt € 2,89
grote winterpeen € 0,59
250 gr champignons € 0,79
1 theel gedroogde rozemarijn € 0,05
1 ei € 0,20
1 knolselderij € 0,99
500 gr aardappels (kruimig) € 0,36
3 eetlepels paneermeel € 0,05
 
In huis:
Teentje knoflook
Scheutje melk
Olie of boter om in te bakken
Peper en zout
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Zeef of vergiet
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de ui, knoflook en de wortel in stukjes en bak in een pan 3 minuten. Snijd de champignons in plakjes en bak een paar minuten mee. Laat de groenten daarna goed uitlekken in een zeef of vergiet.
 
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
Meng het gehakt met de helft van het ei, 2 eetlepels paneermeel, peper, zout en rozemarijn. Schep de uitgelekte groenten door het gehakt. Leg 9 velletjes bladerdeeg in een vierkant op het bakpapier. Druk alle randen goed op elkaar, eventueel de randen een beetje vochtig maken met water, zodat er 1 groot stuk bladerdeeg ontstaat.
 
Bestrooi het voorste gedeelte van het bladerdeeg met een eetlepel paneermeel. Verdeel het gehakt als een grote rol op het gedeelte met paneermeel. Vouw het achterste gedeelte van het bladerdeeg over het gehakt. Vouw de zijkanten goed dichte en druk alle naden dicht. Steek uit het overige velletje bladerdeeg een paar sterren (of andere figuren). Bevochtig deze aan een zijde met een beetje water en plak op de bladerdeeg rol. Bestrijk de rol met het halve ei. Zet de wellington met gehakt 45 min in de oven.
 
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
beefwellington met gehakt 01
Maak ondertussen de knolselderij puree. Schil de aardappels en knolselderij en snijd in stukken. Kook in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper of zeef fijn. Voeg een klontje boter, scheutje melk en peper en zout toe. Serveer de wellington samen met de frisse knolselderijpuree.
 
140 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.