Taco’s met gehakt

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Bereid de taco’s in de oven. Hak de rode ui fijn of in ringetjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de ui en gehakt toe. Roerbak een paar minuutjes.

Roer dan de tacokruiden (en eventueel een beetje water) en uitgelekte kidneybonen er door. Snijd de tomaatjes in blokjes en voeg ⅔ toe aan het gehaktmengsel. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en prak het vruchtvlees fijn en meng met het limoensap.

Neem een taco; vul met een beetje sla, het gehaktmengsel en verdeel de rest van de tomaatjes er over. Schep er een beetje zure room en avocado mengsel op, of serveer er naast.

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!