Taco’s met gehakt

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de taco’s in de oven. Hak de rode ui fijn of in ringetjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de ui en gehakt toe. Roerbak een paar minuutjes.

  2. Roer dan de tacokruiden (en eventueel een beetje water) en uitgelekte kidneybonen er door. Snijd de tomaatjes in blokjes en voeg ⅔ toe aan het gehaktmengsel. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en prak het vruchtvlees fijn en meng met het limoensap.

  3. Neem een taco; vul met een beetje sla, het gehaktmengsel en verdeel de rest van de tomaatjes er over. Schep er een beetje zure room en avocado mengsel op, of serveer er naast.

Heeft het gesmaakt?
161 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!