Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Biscuittaart met passievrucht

Luchtige en zomerse cake met een frisse topping van roomkaas en passievrucht

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 passievruchten
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr naturel roomkaas
  • 3 eetlepels yoghurt (of meer)
  • 1 sinaasappel
  • Kersen of ander fruit ter garnering
Materialen
  • mixer
  • Springvorm van ca 24 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

Manier met keukenmachine met mixerfunctie: Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.

Manier met mixer: Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.

Biscuittaart_passievrucht_01.jpg
Biscuittaart_passievrucht_02.jpg
Biscuittaart_passievrucht_03.jpg

Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 185 graden en bak de biscuittaart in ca 40 tot 45 graden gaar.

Mix de roomkaas met het merg van het vanillestokje los en voeg een beetje yoghurt toe tot het een lekker romig en smeerbaar mengsel is. Rasp de sinaasappel en mix dit ook door de topping.

Biscuittaart_passievrucht_04.jpg
Biscuittaart_passievrucht_05.jpg
Biscuittaart_passievrucht_06.jpg

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Wil je de taart doormidden snijden om hem te vullen dan kan dat nu ook. Besmeer de bovenzijde met het vanille roommengsel. Snijd 3 passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees op de taart en leg de 4e gehalveerd in het midden. Garneer de taart nog verder met kersen of ander fruit.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel