Ga naar de inhoud
Biscuittaart met passievrucht

Biscuittaart met passievrucht

Luchtige en zomerse cake met een frisse topping van roomkaas en passievrucht

40 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 passievruchten
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr naturel roomkaas
  • 3 eetlepels yoghurt ( of meer )
  • 1 sinaasappel
  • Kersen of ander fruit ter garnering

Materialen

  • Mixer
  • Springvorm van ca 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.


  2. Manier met keukenmachine met mixerfunctie:

    Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.


  3. Manier met mixer:

    Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.


  4. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 185 graden en bak de biscuittaart in ca 40 tot 45 graden gaar.


  5. Mix de roomkaas met het merg van het vanillestokje los en voeg een beetje yoghurt toe tot het een lekker romig en smeerbaar mengsel is. Rasp de sinaasappel en mix dit ook door de topping.


  6. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Wil je de taart doormidden snijden om hem te vullen dan kan dat nu ook. Besmeer de bovenzijde met het vanille roommengsel. Snijd 3 passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees op de taart en leg de 4e gehalveerd in het midden. Garneer de taart nog verder met kersen of ander fruit.