Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Biscuittaart met passievrucht

Luchtige en zomerse cake met een frisse topping van roomkaas en passievrucht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

 Manier met keukenmachine met mixerfunctie: Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.

 Manier met mixer: Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.

 Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 185 graden en bak de biscuittaart in ca 40 tot 45 graden gaar.

 Mix de roomkaas met het merg van het vanillestokje los en voeg een beetje yoghurt toe tot het een lekker romig en smeerbaar mengsel is. Rasp de sinaasappel en mix dit ook door de topping.

 Haal de taart uit de oven en laat afkoelen en verwijder de rand van de springvorm. Wil je de taart doormidden snijden om hem te vullen dan kan dat nu ook. Besmeer de bovenzijde met het vanille roommengsel. Snijd 3 passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees op de taart en leg de 4e gehalveerd in het midden. Garneer de taart nog verder met kersen of ander fruit.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×