Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade paasei croissantjes

Steel de show tijdens de paasbrunch met deze luxe chocoladecroissants.

Ingrediënten
  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg (250 gr)
  • 12 gevulde chocolade paaseitjes (bijv. praliné, hazelnoot of karamel)
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik met croissantdeeg en verdeel het deeg in driehoeken. Maak in elke driehoek een inkeping van circa 4 cm. Leg tegen het breedste stuk van de driehoek 2 paaseitjes (één aan elke kant van de inkeping). Rol het deeg op tot croissants. Let erop dat je de zijkanten goed dicht maakt, anders loopt de chocolade eruit in de oven.

Klop het ei los en bestrijk de croissants hiermee. Bak ze daarna 10-15 minuten in de oven. De chocoladecroissants kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×