Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade paasei croissantjes

Steel de show tijdens de paasbrunch met deze luxe chocoladecroissants.

Ingrediënten
  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg (250 gr)
  • 12 gevulde chocolade paaseitjes (bijv. praliné, hazelnoot of karamel)
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik met croissantdeeg en verdeel het deeg in driehoeken. Maak in elke driehoek een inkeping van circa 4 cm. Leg tegen het breedste stuk van de driehoek 2 paaseitjes (één aan elke kant van de inkeping). Rol het deeg op tot croissants. Let erop dat je de zijkanten goed dicht maakt, anders loopt de chocolade eruit in de oven.

croissants-met-paaseieren_stap1.jpg
croissants-met-paaseieren_stap2.jpg
croissants-met-paaseieren_stap3.jpg

Klop het ei los en bestrijk de croissants hiermee. Bak ze daarna 10-15 minuten in de oven. De chocoladecroissants kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm