Ga naar de inhoud
Dadel paashaasjes

Dadel paashaasjes

Maak pasen extra gezellig met deze gezonde paashaasjes van dadels en pure chocolade.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 50 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten + 14 pecannoten ( 1 per haasje )
  • 250 gr dadels
  • 25 gr kokos
  • 50 gr pure chocolade
  • 14 blauwe bessen ( 1 per haasje )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de dadels 5 minuten in kokend water. Voeg daarna de dadels, walnoten, pecannoten en kokos toe aan de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Zet dit nu in de koelkast zodat het mengsel wat kouder en harder wordt.


    Dadel haasje www.leukerecepten.nl Dadel haasje www.leukerecepten.nl Dadel haasje www.leukerecepten.nl
  2. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Halveer de pecannoten in de lengte. Neem ongeveer een theelepel dadelmengsel en vorm ovaalvormige balletjes ervan. Herhaal dit tot het mengsel op is. Neem nu de gesmolten chocolade en gebruik een kwastje om de balletjes mee in te smeren.


    Dadel haasje www.leukerecepten.nl Dadel haasje www.leukerecepten.nl Dadel haasje www.leukerecepten.nl
  3. Steek meteen de pecannoten op de plek waar oortjes zitten in de balletjes en voeg een blauwe bes toe als staartje aan de bovenkant. Herhaal dit bij alle haasjes en laat uitharden in de koelkast.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy