Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Dadel paashaasjes

Maak pasen extra gezellig met deze gezonde paashaasjes van dadels en pure chocolade.

Ingrediënten
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten + 14 pecannoten (1 per haasje)
  • 250 gr dadels
  • 25 gr kokos
  • 50 gr pure chocolade
  • 14 blauwe bessen (1 per haasje)

Bereiding
Week de dadels 5 minuten in kokend water. Voeg daarna de dadels, walnoten, pecannoten en kokos toe aan de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Zet dit nu in de koelkast zodat het mengsel wat kouder en harder wordt.

Dadelhaasje-1.jpg
Dadel-haasje-2.jpg
Dadel-haasje-4.jpg

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Halveer de pecannoten in de lengte. Neem ongeveer een theelepel dadelmengsel en vorm ovaalvormige balletjes ervan. Herhaal dit tot het mengsel op is. Neem nu de gesmolten chocolade en gebruik een kwastje om de balletjes mee in te smeren.

Dadel-haasje-3.jpg
Dadel-haasje-5.jpg
Dadel-haasje-6.jpg

Steek meteen de pecannoten op de plek waar oortjes zitten in de balletjes en voeg een blauwe bes toe als staartje aan de bovenkant. Herhaal dit bij alle haasjes en laat uitharden in de koelkast.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette