Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Dadel paashaasjes

Maak pasen extra gezellig met deze gezonde paashaasjes van dadels en pure chocolade.

Ingrediënten
  • 50 gr walnoten
  • 25 gr pecannoten + 14 pecannoten (1 per haasje)
  • 250 gr dadels
  • 25 gr kokos
  • 50 gr pure chocolade
  • 14 blauwe bessen (1 per haasje)

Bereiding
Week de dadels 5 minuten in kokend water. Voeg daarna de dadels, walnoten, pecannoten en kokos toe aan de keukenmachine en meng dit tot een gladde massa. Zet dit nu in de koelkast zodat het mengsel wat kouder en harder wordt.

Dadelhaasje-1.jpg
Dadel-haasje-2.jpg
Dadel-haasje-4.jpg

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Halveer de pecannoten in de lengte. Neem ongeveer een theelepel dadelmengsel en vorm ovaalvormige balletjes ervan. Herhaal dit tot het mengsel op is. Neem nu de gesmolten chocolade en gebruik een kwastje om de balletjes mee in te smeren.

Dadel-haasje-3.jpg
Dadel-haasje-5.jpg
Dadel-haasje-6.jpg

Steek meteen de pecannoten op de plek waar oortjes zitten in de balletjes en voeg een blauwe bes toe als staartje aan de bovenkant. Herhaal dit bij alle haasjes en laat uitharden in de koelkast.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal