Carrot cake koeken
Heerlijk recept voor gezonde carrot cake koeken met havermout en walnoten. Lekker met wat witte chocolade er overheen.
10 M + 20 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
75 gr geraspte wortel
-
2 rijpe bananen
-
3 eetlepels maple syrup
-
1 theelepel vanille aroma
-
100 gr havermout
-
55 gr amandelmeel
-
1 theelepel kaneel
-
Snuf zout
-
65 gr walnoten
-
65 gr witte chocolade ( vegan )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.
-
Prak de bananen in een grote kom. Meng hier vervolgens de maple syrup en vanille aroma doorheen. Voeg dan ook de havermout en amandelmeel toe met de kaneel en een snuf zout. Meng alles goed.
-
Hak de walnoten in grove stukjes. Schep de walnoten en geraspte wortel door het beslag.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen koekjes van het beslag. Deze verdeel je over de bakplaat.
-
Bak in de oven krokant voor ongeveer 20 minuten op 175 graden. Laat daarna de koekjes afkoelen, je kunt er dan nog voor kiezen om er eventueel gesmolten witte chocolade overheen te doen.
Heeft het gesmaakt?
12 stemmen
Ook lekker