Ga naar de inhoud
Eclairs met slagroom

Eclairs met slagroom

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

1 U + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 ml water
  • 140 gr bloem ( gezeefd )
  • 100 gr boter ( in blokjes )
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 gr chocolade

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Spuitzak met klein en groot spuitmondje
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat hierin oplossen. Voeg dan de bloem toe en een snufje zout en schep met een houten lepel door elkaar tot er een bal ontstaat. Laat dit deeg nog een paar minuten op zacht vuur garen.


  2. Laat het deeg iets afkoelen en mix dan een voor een de eieren er door. Doe het deeg in de spuitzak met de grote spuitmond en trek lijnen van ca 10 cm van het deeg. Bak het deeg 15 min in de oven (maak tussendoor de ovendeur niet open). Laat dan de eclairs nog 10 minuten met de deur op een kier staan. Prik met een prikker een paar gaatjes aan de onderkant en zet de eclairs nog een paar min terug in de oven op 200 graden. Zo kan ook de binnenzijde goed drogen.


  3. Laat ze dan helemaal afkoelen en klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Doe de slagroom in de spuitzak met het kleine spuitmondje en vul ze aan de onderkant. Heb je hier moeite mee dan kun je de eclairs ook voorzichtig opensnijden of knippen en er wat slagroom tussen spuiten.


  4. Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de bovenzijde van eclairs in met de chocolade. Laat goed afkoelen. Bewaar de eclairs in de koelkast, max 1 nacht. Ze kunnen daardoor wel wat taaier worden. Je kun ook de ongevulde eclairs in een afgesloten bak of trommel bewaren en later vullen.