Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Eclairs met slagroom

Dit heerlijke Franse gebakje lijkt op een langwerpige soes gevuld met slagroom en is heerlijk bij de koffie of thee

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat hierin oplossen. Voeg dan de bloem toe en een snufje zout en schep met een houten lepel door elkaar tot er een bal ontstaat. Laat dit deeg nog een paar minuten op zacht vuur garen.

 Laat het deeg iets afkoelen en mix dan een voor een de eieren er door. Doe het deeg in de spuitzak met de grote spuitmond en trek lijnen van ca 10 cm van het deeg. Bak het deeg 15 min in de oven (maak tussendoor de ovendeur niet open). Laat dan de eclairs nog 10 minuten met de deur op een kier staan. Prik met een prikker een paar gaatjes aan de onderkant en zet de eclairs nog een paar min terug in de oven op 200 graden. Zo kan ook de binnenzijde goed drogen.

 Laat ze dan helemaal afkoelen en klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Doe de slagroom in de spuitzak met het kleine spuitmondje en vul ze aan de onderkant. Heb je hier moeite mee dan kun je de eclairs ook voorzichtig opensnijden of knippen en er wat slagroom tussen spuiten.

 Smelt de chocolade au bain-marie en smeer de bovenzijde van eclairs in met de chocolade. Laat goed afkoelen. Bewaar de eclairs in de koelkast, max 1 nacht. Ze kunnen daardoor wel wat taaier worden. Je kun ook de ongevulde eclairs in een afgesloten bak of trommel bewaren en later vullen.

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99