Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Madeleines met chocolade

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.

 Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als ze klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde.

 Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Hak of plet de walnoten fijn. Als de madeleines zijn afgekoeld doop je ze voor de helft in de chocolade en leg je ze op een stuk bakpapier en bestrooi met de walnotenkruimels. Laat de chocolade stollen. Je kunt ze om dit te versnellen even in de koelkast zetten.

madeleines_met-chocolade

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×