Madeleines met chocolade

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Bakrecept 25 min + 10 min oventijd + 1 uur wachten

ingrediënten

voor 12 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als ze klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde.

  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Hak of plet de walnoten fijn. Als de madeleines zijn afgekoeld doop je ze voor de helft in de chocolade en leg je ze op een stuk bakpapier en bestrooi met de walnotenkruimels. Laat de chocolade stollen. Je kunt ze om dit te versnellen even in de koelkast zetten.

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!