Ga naar de inhoud
Madeleines met chocolade

Madeleines met chocolade

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

25 M + 10 M oventijd + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eetlepels walnoten

Benodigdheden

  • Mixer
  • Madeleine vorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.


    madeleines_chocolade madeleines_chocolade madeleines_chocolade
  2. Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als ze klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde.


    madeleines_chocolade madeleines_chocolade madeleines_chocolade
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Hak of plet de walnoten fijn. Als de madeleines zijn afgekoeld doop je ze voor de helft in de chocolade en leg je ze op een stuk bakpapier en bestrooi met de walnotenkruimels. Laat de chocolade stollen. Je kunt ze om dit te versnellen even in de koelkast zetten.