Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Madeleines met chocolade

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.

 Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als ze klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde.

 Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Hak of plet de walnoten fijn. Als de madeleines zijn afgekoeld doop je ze voor de helft in de chocolade en leg je ze op een stuk bakpapier en bestrooi met de walnotenkruimels. Laat de chocolade stollen. Je kunt ze om dit te versnellen even in de koelkast zetten.

madeleines_met-chocolade

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

×