Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini tarte tatin met mango

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Ingrediënten
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 75 gr suiker
  • Klont boter + extra om in te vetten
  • 1 mango
  • 2 eetlepels geraspte kokos
Materialen
  • 4 taartvormpjes van ca 12 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter. Schil de mango en snijd er dunne plakjes van. Doe de suiker in een pannetje met dikke bodem. Laat de suiker zachtjes smelten, roer niet. Als er bellen komen en hij begint te verkleuren roer je voorzichtig het klontje boter er door. Laat het mengsel niet te donker worden anders smaakt hij bitter.

mini_tarte_tatin_01.jpg
mini_tarte_tatin_02.jpg
mini_tarte_tatin_07.jpg

Giet de karamel in de vormpjes. Bestrooi met een beetje kokos. Wacht niet te lang anders stolt de karamel. Leg de plakjes mango er op. Leg een stuk bladerdeeg er op en dek de mango af. Vouw de punten iets naar binnen of snijd ze er van af.

mini_tarte_tatin_08.jpg
mini_tarte_tatin_05.jpg
mini_tarte_tatin_06.jpg

Bak de mini tarte tatin 25 minuten in de oven. Haal ze er uit en wacht 5 minuten. Draai dan de vormpjes voorzichtig om met een plat bord er tegen gedrukt. Doe dit in 1 snelle beweging en doe voor de zekerheid ovenwanten aan. Serveer de mini tarte tatin met bijvoorbeeld wat slagroom en/of ijs.

Tip: wil je ze van te voren al maken? Bereid ze dan volgens het recept en warm ze voor het serveren een paar minuutjes op in de oven. Maar het allerlekkerste zijn ze net uit het vormpje.

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl