Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Eend met bimi en sinaasappelsaus

Kleurrijk en heerlijke kerstgerecht van aardappelpuree met wortel, bimi en gebakken eend met sinaasappelsaus

Ingrediënten
  • 4 eendenborsten
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 5 eetlepels honing
  • 250 ml kippenbouillon
  • Maïzena (optioneel)
  • 400 gr bimi
  • 500 gr wortel
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 600 gr aardappelpuree

Bereiding
Snij de wortels schuin in plakjes. Wil je dat ze snel(er) klaar zijn dan kun je stukjes wortel ook een paar minuten voorkoken. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak de wortel hier ca. 20 minuten in. Voeg daarna de bimi toe en de balsamicoazijn en bak nog 5 a 10 minuutjes.

Snijd ondertussen de eendenborsten aan de kant van het vet kruislings in met een scherp mes. Bestrooi de eend met een snufje peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend aan de zijde van het vet ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Draai hem om en bak ook de andere zijde nog ca 7 minuten op een gematigd vuur. De eend mag nog rosé zijn van binnen net als een biefstuk. Haal ze daarna uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze minimaal 5 minuten rusten.

Verhit de pan waarin de eend gebakken is op hoog vuur en voeg de honing, sinaasappelsaus en bouillon toe. Laat dit iets indikken of gebruik maizena om de saus te binden. De eend kun je ook eventueel ingepakt in de oven leggen op 100 graden om warm te houden. Snijd de sinaasappel in schijven en daarna in partjes. Verwarm de aardappelpuree en schep op een bord. Verdeel de gewokte wortel en bimi er over en een paar partjes sinaasappel. Snijd met de scherp mes de eend in plakjes en leg hierop. Schep als laatste wat van de sinaasappelsaus er over en serveer de rest er eventueel apart bij.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×