Aardbeien Valentijn trifle

Verwen je vriend of vriendin op Valentijnsdag met dit toetje met laagjes cake, aardbeien room en verse aardbeien.

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Snijd 250 gr aardbeien in plakjes en doe deze met de suiker en citroensap in een pan en breng zachtjes aan de kook. Als de aardbeien zacht zijn kun je ze met de vork kapot drukken zodat er een rode saus ontstaat. Week de gelatine in koud water en knijp daarna uit Voeg de gelatine toe aan de aardbeien en laat het mengsel daarna afkoelen (niet in de koelkast). Mix de slagroom kort en voeg dan beetje bij beetje de aardbeien ‘jam’ toe tot deze is opgenomen.

 Druk met het glas rondjes uit de cakeplakken. Doe in ieder glas een cake rondje op de bodem. Snijd de resterende aardbeien in plakjes en bewaar 4 kleine voor de garnering. Verdeel wat aardbeien over de cake en schep er wat aardbeien-slagroom over en weer een paar aardbeien. Doe er weer een cakerondje bovenop en schep er weer wat room op. Garneer met een aardbei. Je kunt deze aardbeien toetjes direct serveren of minimaal een dag bewaren in de koelkast. Haal ze dan een half uurtje voor het serveren uit de koelkast zodat de cake niet al te hard is.

 Voor een snelle versie gebruik je jam uit een potje die je vervolgens door de slagroom mixt.

139 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.