Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeien Valentijn trifle

Verwen je vriend of vriendin op Valentijnsdag met dit toetje met laagjes cake, aardbeien room en verse aardbeien.

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Snijd 250 gr aardbeien in plakjes en doe deze met de suiker en citroensap in een pan en breng zachtjes aan de kook. Als de aardbeien zacht zijn kun je ze met de vork kapot drukken zodat er een rode saus ontstaat. Week de gelatine in koud water en knijp daarna uit Voeg de gelatine toe aan de aardbeien en laat het mengsel daarna afkoelen (niet in de koelkast). Mix de slagroom kort en voeg dan beetje bij beetje de aardbeien ‘jam’ toe tot deze is opgenomen.

     Druk met het glas rondjes uit de cakeplakken. Doe in ieder glas een cake rondje op de bodem. Snijd de resterende aardbeien in plakjes en bewaar 4 kleine voor de garnering. Verdeel wat aardbeien over de cake en schep er wat aardbeien-slagroom over en weer een paar aardbeien. Doe er weer een cakerondje bovenop en schep er weer wat room op. Garneer met een aardbei. Je kunt deze aardbeien toetjes direct serveren of minimaal een dag bewaren in de koelkast. Haal ze dan een half uurtje voor het serveren uit de koelkast zodat de cake niet al te hard is.

     Voor een snelle versie gebruik je jam uit een potje die je vervolgens door de slagroom mixt.

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    ×