Gefrituurde jalapeno pepers
Pittig hapje van gefrituurde Mexicaanse jalapeno pepers gevuld met roomkaas en feta
Ingredienten
100 gr roomkaas
50 gr feta
1 eetl melk
Snufje komijn
8 jalapeno pepers
2 eieren
50 gr bloem
50 gr paneermeel
zonnebloemolie om te frituren
Bereiding
Maak met een mes een sneetje in de lengte van de paprika. Verwijder met een klein lepeltje of mesje de zaadjes. Prak de roomkaas, feta en komijn in een kommetje fijn. Voeg een klein beetje melk toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Vul de jalapeno pepers met het roomkaasmengsel (dit gaat het makkelijkste met je vingers) en druk ze goed tegen elkaar.



Maak 3 bordjes; een met bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Haal de gevulde pepers eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Als je een extra krokant korstje wil haal je ze nog een keer door het ei en paneermeel.



Verhit de olie in een pan, een klein laagje is voldoende omdat je de pepers ook kunt omdraaien. Als je de peper in de olie doet en hij gaat bruisen dan is hij goed. Frituur de pepers in ca 3 a 4 minuutjes krokant en bruin.