
Gefrituurde jalapeño pepers
Probeer onze verrukkelijke gefrituurde jalapeño pepers, gevuld met romige roomkaas en feta. Een lekkere snack die perfect is voor een borrel of een gezellig avondje.
45 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
100 gr roomkaas
-
50 gr feta
-
1 eetlepel melk
-
1 snufje komijn
-
8 jalapeño pepers
-
2 eieren
-
50 gr bloem
-
50 gr paneermeel
-
Zonnebloemolie om in te frituren
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak met een mes een sneetje in de lengte van de paprika. Verwijder met een klein lepeltje of mesje de zaadjes. Prak de roomkaas, feta en komijn in een kommetje fijn. Voeg een klein beetje melk toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Vul de jalapeño pepers met het roomkaasmengsel (dit gaat het makkelijkste met je vingers) en druk ze goed tegen elkaar.
-
Maak 3 bordjes: een met bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel. Haal de gevulde pepers eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Als je een extra krokant korstje wil haal je ze nog een keer door het ei en paneermeel.
-
Verhit de olie in een pan, een klein laagje is voldoende omdat je de pepers ook kunt omdraaien. Als je de peper in de olie doet en hij gaat bruisen dan is hij goed. Frituur de pepers in ca 3 a 4 minuutjes krokant en bruin.
Heeft het gesmaakt?
111 stemmen
Ook lekker