Mexicaans gevulde tortilla bakjes
Lekker hapje van licht krokante bakjes van tortilla wraps gevulde met een kruidig mengsel van kip, mais en paprika
25 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 grote wraps
-
300 gr kipfilet
-
2 eetlepels maïs uit blik
-
1 bosui
-
12 cherrytomaatjes
-
handje geraspte kaas
-
snuf paprikapoeder
-
Snuf komijn
-
peper en zout
Benodigdheden
-
peper en zout
-
muffin bakblik
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd of knip met een bijvoorbeeld een kommetje of een kookring van ca 10 cm 3 rondjes uit iedere wrap. Draai de muffinvorm om en leg de tortilla rondjes in de verlagingen van het bakblik en druk ze er iets in zodat er een soort bakje ontstaat.
-
Snijd de kip in blokjes en kruid met wat paprikapoeder, komijn, peper en zout. Bak deze in een pan in 5 minuutjes goudbruin. Verdeel de stukjes kip over de tortillabakjes. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel met de mais, bosui en kaas over de bakjes met kip.
-
Zet de muffinvorm met de gevulde bakjes ca 10 minuten in de oven tot de bakjes iets krokant zijn geworden en de kaas gesmolten is. Warm zijn deze hapjes het allerlekkerste.
-
Tips: voeg ook eens paprika toe of maak een vegetarische versie met bruine bonen i.p.v. kip.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Ook lekker