Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Lekker borrelhapje: kruidige gehaktballetjes gevuld met een balletje mozzarella

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • snuf peper en zout
  • ½ theelepel italiaanse kruiden
  • 8 mini mozzarella balletjes

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met het ei, peper, zout, italiaanse kruiden en paneermeel tot een stevig mengsel. Neem ongeveer 1/8 deel en maak hier een balletje van en druk plat. Leg een mozzarella balletje in het midden en vouw de gehaktbal weer goed dicht.

gehaktballetjes_mozzarella_01.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_02.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_03.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_04.jpg

Zorg er voor dat alle naden goed dicht zijn anders bestaat de kans dat de mozzarella er uit loopt. Doe de gehaktballen in een ingevette muffinvorm of leg ze op een bakrooster en bak ze in ca 20 tot 25 minuten gaar. Lekker als borrelhapje of in tomatensaus. Je kunt de gehaktballetjes ook in de pan bakken. Let er met omdraaien dan op dat ze niet kapot gaan.

Beoordeling (155 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas