Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Lekker borrelhapje: kruidige gehaktballetjes gevuld met een balletje mozzarella

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • snuf peper en zout
  • ½ theelepel italiaanse kruiden
  • 8 mini mozzarella balletjes

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met het ei, peper, zout, italiaanse kruiden en paneermeel tot een stevig mengsel. Neem ongeveer 1/8 deel en maak hier een balletje van en druk plat. Leg een mozzarella balletje in het midden en vouw de gehaktbal weer goed dicht.

gehaktballetjes_mozzarella_01.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_02.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_03.jpg
gehaktballetjes_mozzarella_04.jpg

Zorg er voor dat alle naden goed dicht zijn anders bestaat de kans dat de mozzarella er uit loopt. Doe de gehaktballen in een ingevette muffinvorm of leg ze op een bakrooster en bak ze in ca 20 tot 25 minuten gaar. Lekker als borrelhapje of in tomatensaus. Je kunt de gehaktballetjes ook in de pan bakken. Let er met omdraaien dan op dat ze niet kapot gaan.

Beoordeling (150 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes