Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Lekker borrelhapje: kruidige gehaktballetjes gevuld met een balletje mozzarella

Ingrediënten
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • snuf peper en zout
  • ½ theelepel italiaanse kruiden
  • 8 mini mozzarella balletjes

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met het ei, peper, zout, italiaanse kruiden en paneermeel tot een stevig mengsel. Neem ongeveer 1/8 deel en maak hier een balletje van en druk plat. Leg een mozzarella balletje in het midden en vouw de gehaktbal weer goed dicht.

Zorg er voor dat alle naden goed dicht zijn anders bestaat de kans dat de mozzarella er uit loopt. Doe de gehaktballen in een ingevette muffinvorm of leg ze op een bakrooster en bak ze in ca 20 tot 25 minuten gaar. Lekker als borrelhapje of in tomatensaus. Je kunt de gehaktballetjes ook in de pan bakken. Let er met omdraaien dan op dat ze niet kapot gaan.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×