Ga naar de inhoud
Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Gevulde gehaktballetjes met mozzarella

Lekker borrelhapje: kruidige gehaktballetjes gevuld met een balletje mozzarella

20 M + 20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • snuf peper en zout
  • 0.5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 8 mini mozzarella balletjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met het ei, peper, zout, italiaanse kruiden en paneermeel tot een stevig mengsel. Neem ongeveer 1/8 deel en maak hier een balletje van en druk plat. Leg een mozzarella balletje in het midden en vouw de gehaktbal weer goed dicht.


  2. Zorg er voor dat alle naden goed dicht zijn anders bestaat de kans dat de mozzarella er uit loopt. Doe de gehaktballen in een ingevette muffinvorm of leg ze op een bakrooster en bak ze in ca 20 tot 25 minuten gaar. Lekker als borrelhapje of in tomatensaus.


    Je kunt de gehaktballetjes ook in de pan bakken. Let er met omdraaien dan op dat ze niet kapot gaan.