Ga naar de inhoud
Griekse gehaktballetjes met tzatziki

Griekse gehaktballetjes met tzatziki

Het kruidige gehakt combineert heerlijk met de frisse Griekse tzatziki saus en is een ideaal hapje om uit te delen tijdens Oud & Nieuw of op een feestje.

15 M bakken + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

Gehaktballetjes

  • 300 gr kalfsgehakt
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf oregano
  • 4 eetlepels paneermeel
  • snuf paprikapoeder
  • 1 ei
  • peper en zout
  • olijven

Tzatziki

  • scheutje olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 komkommer
  • 170 gr yoghurt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt in een kom met het ei, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder en paneermeel. Breng verder op smaak met een snufje peper en zout. Kneed tot een samenhangend gehakt en voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe.


  2. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes eerst een paar minuten op hoog vuur rondom bruin en daarna nog 10 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn.


  3. Rasp ondertussen de komkommer en meng met de yoghurt, een scheutje olie en pers de teen knoflook er bij. Zet dit zolang in de koelkast. Verdeel de tzatziki saus over kleine amuseschaaltjes of lepels.


  4. Prik elk Grieks gehaktballetje op een prikker samen met een olijf en leg in een schaaltje met tzatziki. Serveer de balletjes lauwwarm of koud.