Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Maak het deeg zoals is beschreven. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in vieren en rol 1 portie uit en leg op een bakplaat. Besmeer met ongeveer een half bekertje creme fraiche. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen (de spekjes hoef je niet van te voren te bakken).

 Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Serveer direct.

 Tip: bewaar eventueel overgebleven flammkuchen in de koelkast. De volgende dag kun je de flammkuchen weer even opwarmen in de oven.

249 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!