Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Ingrediënten

Bereiding

 Maak het deeg zoals is beschreven. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in vieren en rol 1 portie uit en leg op een bakplaat. Besmeer met ongeveer een half bekertje creme fraiche. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen (de spekjes hoef je niet van te voren te bakken).

 Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Serveer direct.

 Tip: bewaar eventueel overgebleven flammkuchen in de koelkast. De volgende dag kun je de flammkuchen weer even opwarmen in de oven.

flammkuchen

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×