Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Hoofdgerecht 35 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Bereiding

  1. Maak het deeg zoals is beschreven. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in vieren en rol 1 portie uit en leg op een bakplaat. Besmeer met ongeveer een half bekertje creme fraiche. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen (de spekjes hoef je niet van te voren te bakken).

  2. Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Serveer direct.

  3. Tip: bewaar eventueel overgebleven flammkuchen in de koelkast. De volgende dag kun je de flammkuchen weer even opwarmen in de oven.

Heeft het gesmaakt?
324 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!