Ga naar de inhoud
Flammkuchen met spekjes en ui

Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

35 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 portie flammkuchen deeg ( of kant en klaar )
  • 200 gr crème fraîche
  • 2 grote rode uien
  • 300 gr gerookte spekreepjes
  • Snuf zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak het deeg zoals is beschreven. Verwarm de oven op 230° graden. Verdeel het deeg in vieren en rol 1 portie uit en leg op een bakplaat. Besmeer met ongeveer een half bekertje creme fraiche. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen (de spekjes hoef je niet van te voren te bakken).


    klassieke_flammkuchen klassieke_flammkuchen klassieke_flammkuchen
  2. Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Serveer direct.


  3. Tip: bewaar eventueel overgebleven flammkuchen in de koelkast. De volgende dag kun je de flammkuchen weer even opwarmen in de oven.