Kippenbouten met mandarijn
Kippenbouten met wortel en mandarijn voor een gezellig diner tijdens sinterklaas
Ingrediënten
8 kippenbouten
5 mandarijnen
3 kaneelstokjes
2 eelt olie
Snufje kaneel
1 theel tijm
250 gr wortels, geraspt
2 eelt grand marnier
Peper en zout
Materialen
Rasp
Ovenschaal
Bereiding
Rasp de schil van 1 mandarijn en knijp deze mandarijn daarna uit. Meng het mandarijnsap, rasp, olie, snufje kaneel en de grand marnier met elkaar en schep de kippenbouten er door en laat een half uur marineren. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de andere helft van de mandarijnen en snijd dwars doormidden. Leg de gemarineerde kip met de marinade in een ovenschaal en verdeel de wortel, mandarijnhelften en de kaneelstokjes er over. Bestrooi met wat peper, zout en tijm en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de kip 40 minuten in de oven en controleer daarna of de kippenbouten gaar zijn. Lekker met gebakken krieltjes.