Kippenbouten met mandarijn

Kippenbouten met wortel en mandarijn voor een gezellig diner tijdens sinterklaas

 
Ingrediënten
8 kippenbouten
5 mandarijnen
3 kaneelstokjes
2 eelt olie
Snufje kaneel
1 theel tijm
250 gr wortels, geraspt
2 eelt grand marnier
Peper en zout
 
Materialen
Rasp
Ovenschaal
 
Bereiding
Rasp de schil van 1 mandarijn en knijp deze mandarijn daarna uit. Meng het mandarijnsap, rasp, olie, snufje kaneel en de grand marnier met elkaar en schep de kippenbouten er door en laat een half uur marineren. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de andere helft van de mandarijnen en snijd dwars doormidden. Leg de gemarineerde kip met de marinade in een ovenschaal en verdeel de wortel, mandarijnhelften en de kaneelstokjes er over. Bestrooi met wat peper, zout en tijm en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet de kip 40 minuten in de oven en controleer daarna of de kippenbouten gaar zijn. Lekker met gebakken krieltjes.
 

 

 

 

 

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!