Ga naar de inhoud
Gehaktbrood (meatloaf)

Gehaktbrood (meatloaf)

Dit Amerikaanse gehaktbrood met een laagje BBQ saus is een heerlijke afwisseling op de Hollandse gehaktbal

25 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 750 gr rundergehakt of half om half
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 eieren
  • 40 gr paneermeel
  • olie of boter om in te bakken

Saus

  • 50 ml ketchup
  • 50 ml barbecuesaus

Benodigdheden

  • Cakevorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes en bak deze 5 minuutjes in een pan met olie of boter totdat ze een beetje zacht beginnen te worden. Doe het gehakt in een grote kom.


    gehaktbrood stap 1 gehaktbrood stap 2 gehaktbrood stap 3
  2. Voeg de eieren, mosterd, ketchup, worcestersaus, snufje peper en zout toe en meng goed door elkaar. Voeg ook de gebakken groente toe en daarna het paneermeel en meng tot een stevige massa. Vet een cakevorm in en druk het gehaktmengsel er goed in.


    gehaktbrood stap 4 gehaktbrood stap 5 gehaktbrood stap 6
  3. Zet de cakevorm met het gehaktbrood ongeveer 35 minuten in de oven. Meng ondertussen de ketchup en BBQ saus en verdeel dit over het gehaktbrood. Zet daarna nogmaals 15 minuten in de oven (50 min totaal dus).