Tartaar van mango en avocado

Een frisse tartaar van mango met romige avocado is een perfect zomers voorgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Dressing:
Benodigdheden:

Bereiding

 Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Snijd de mango en mozzarella in kleine blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes (besprenkel eventueel met een beetje limoen of citroensap om verkleuring tegen te gaan). Leg een kookring op een bord en verdeel daar ongeveer een kwart van avocado in, druk zachtjes iets aan.

 Doe daar mozzarella en mango bovenop en druk ook voorzichtig iets aan. Haal de kookring weg en doe een beetje rucola er bovenop. Herhaal dit nog 3 keer. Besprenkel de vegetarische tartaar van mango met wat dressing en garneer met pijnboompitten.

 Tip: Serveer de tartaar van mango en avocado direct of bewaar maximaal 2 uur  in de koelkast.

339 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!