Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tartaar van mango en avocado

Een frisse tartaar van mango met romige avocado is een perfect zomers voorgerecht

Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 1 mango
  • 2 bollen mozzarella
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
Dressing:
  • 2 eetlepel limoensap
  • snuf peper en zout
  • snuf chili vlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
Benodigdheden:
  • Kookringen van ca 8 cm

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Snijd de mango en mozzarella in kleine blokjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes (besprenkel eventueel met een beetje limoen of citroensap om verkleuring tegen te gaan). Leg een kookring op een bord en verdeel daar ongeveer de helft van avocado in, druk zachtjes iets aan.

Doe daar de mozzarella en mango bovenop en druk ook voorzichtig iets aan. Haal de kookring weg en doe een beetje rucola er bovenop. Besprenkel de vegetarische tartaar van mango met wat dressing en garneer met pijnboompitten.

Tip: Serveer de tartaar van mango en avocado direct of bewaar maximaal 30 minuten in de koelkast.

tartaar mango www.leukerecepten.nl

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×