Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rösti koek met paprika

Kleine rösti koekjes ken je vast wel, maar probeer ook eens deze grote variant met paprika en zure room

Ingredienten
300 gr aardappel rösti (Aviko zak diepvries of zelf aardappels raspen)
1 puntpaprika
2 a 3 eieren
1 sjalotje
snuf cayennepeper
peper en zout
125 ml zure room
verse peterselie om te garneren
boter of olie om te bakken
 
Bereiding
Verhit een beetje boter of olie in een pan. Voeg de aardappel rösti toe. Snipper de sjalot en snijd de puntpaprika klein en voeg ook toe aan de pan. Roerbak het mengsel ca 5 minuten. Klop de eieren los met een snufje cayennepeper (gebruik paprikapoeder voor een milde versie) en peper en zout. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de pan en giet dan het eierenmengsel er over.
 
rosti koek 01
rosti koek 01
rosti koek 01
Zet het vuur zacht en laat het ei stollen en de onderkant iets aanbakken. Beweeg daarna een paar keer met de pan en laat de rosti koek op een bord glijden. Draai om in de pan en bak ook de andere zijde nog mooi aan. Snijd in punten en schep wat van de zure room er op en bestrooi met wat peterselie.
 
Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes