Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met perzik en tomaat

Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren

Ingrediënten
  • 2 tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
  • 40 gr (knoflook) croutons
  • 1 mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 70 gr parmaham
  • 2 perziken
  • 1 kleine/middelgrote courgette

Bereiding
Snijd de courgette in plakjes en bestrijk ze dun met olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan bruin en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem uit en meng met een scheutje olie, de rode wijnazijn en een snufje peper en zout. Snijd de tomaten en perziken in partjes en meng door de dressing.

Schep dan ook de gegrilde courgette er door en de mozzarella in stukjes. Verdeel de salade over 2 borden en leg de parmaham, croutons en basilicum er op. Wil je de salade later serveren wacht dan met deze laatste handeling tot vlak voor het serveren zodat de croutons lekker knapperig blijven. Je kunt deze salade ook als lunch serveren, houd dan 3 a 4 personen aan.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×