Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met perzik en tomaat

Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren

Ingrediënten
  • 2 tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
  • 40 gr (knoflook) croutons
  • 1 mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 70 gr parmaham
  • 2 perziken
  • 1 kleine/middelgrote courgette

Bereiding
Snijd de courgette in plakjes en bestrijk ze dun met olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan bruin en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem uit en meng met een scheutje olie, de rode wijnazijn en een snufje peper en zout. Snijd de tomaten en perziken in partjes en meng door de dressing.

Schep dan ook de gegrilde courgette er door en de mozzarella in stukjes. Verdeel de salade over 2 borden en leg de parmaham, croutons en basilicum er op. Wil je de salade later serveren wacht dan met deze laatste handeling tot vlak voor het serveren zodat de croutons lekker knapperig blijven. Je kunt deze salade ook als lunch serveren, houd dan 3 a 4 personen aan.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×