
Salade met perzik en tomaat
Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren. Lekker als licht hoofdgerecht of als lunch.
30 M
Ingrediƫnten: Salade perzik
Voor personen
-
2 tomaten
-
6 blaadjes basilicum
-
40 gr (knoflook) croutons
-
1 mozzarella
-
1 teentje knoflook
-
Scheut olijfolie
-
1 eetlepel rode wijnazijn
-
70 gr parmaham
-
2 perziken
-
1 kleine/middelgrote courgette
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade perzik
-
Snijd de courgette in plakjes en bestrijk ze dun met olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan bruin en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem uit en meng met een scheutje olie, de rode wijnazijn en een snufje peper en zout. Snijd de tomaten en perziken in partjes en meng door de dressing.
-
Schep dan ook de gegrilde courgette er door en de mozzarella in stukjes. Verdeel de salade over 2 borden en leg de parmaham, croutons en basilicum er op. Wil je de salade later serveren wacht dan met deze laatste handeling tot vlak voor het serveren zodat de croutons lekker knapperig blijven.
Je kunt deze salade ook als lunch serveren, houd dan 3 a 4 personen aan.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 25 gr
- verzadigd vet 10 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 20 gr
- zout 2 gr
Ook lekker