Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met perzik en tomaat

Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de courgette in plakjes en bestrijk ze dun met olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan bruin en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem uit en meng met een scheutje olie, de rode wijnazijn en een snufje peper en zout. Snijd de tomaten en perziken in partjes en meng door de dressing.

 Schep dan ook de gegrilde courgette er door en de mozzarella in stukjes. Verdeel de salade over 2 borden en leg de parmaham, croutons en basilicum er op. Wil je de salade later serveren wacht dan met deze laatste handeling tot vlak voor het serveren zodat de croutons lekker knapperig blijven. Je kunt deze salade ook als lunch serveren, houd dan 3 a 4 personen aan.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×