Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tortillataart

Een heerlijke en leuke variant op gevulde Mexicaanse wraps

 
Ingrediënten
2 eetlepels olie
300 g half-om-halfgehakt
1 zakje burrito seasoning mix
8 Flour Tortillas
Potje Taco Sauce Mild
400 gram roerbakgroente (naar keuze)
1 klein blikje maiskorrels a 212 gram
125 ml zure room
50 gr geraspte kaas
Verse koriander, fijngesneden
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt in 1 eetlepel olie. Voeg de burrito seasoning mix en de aangegeven hoeveelheid water toe en laat dit ongeveer 10 min koken totdat het goed ingedikt is. Verhit in een andere pan ook 1 eetlepel olie en bak de roerbakgroente.
 
tortillataart 01tortillataart 01tortillataart 01tortillataart 01
Na ongeveer 5 minuten de salsa, mais en de helft van de koriander toevoegen en mengen met de groente. Pak een grote ingevette ovenschaal of springvorm en leg 1 tortilla op de bodem. Bestrijk met 1/4 van de zure room en verdeel er 1/4 gehakt mengsel er over.
 
tortillataart 01tortillataart 01tortillataart 01tortillataart 01
Dek af met een tortilla en doe hier 1/4 van het groentemengsel op en bestrooi met 1 eetl geraspte kaas, dek weer af met een tortilla en herhaal dit totdat alles op is. Eindig met een tortilla met groentemengsel en bestrooi ruim met geraspte kaas en de andere helft van de koriander en zet dit 15 min in de oven. Snij daarna de tortilla in 4 punten.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×