Kletskoppen

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven 175 graden. Mix de boter in een kom romig. Voeg de basterdsuiker toe en mix er doorheen samen met een snufje zout.

Mix dan nog kort het amandelmeel, maizena en grof gehakte amandelen er door. Dit mengsel is erg plakkerig en hoort zo. Zet het mengsel ca. 45 min in de koelkast tot het goed koud is.

Neem een bakplaat met bakpapier en schep hier met 2 theelepels kleine hoopjes van het beslag op. Dit hoeven geen mooie balletjes te zijn en je hoeft ze ook niet plat te drukken, tijdens het bakken loopt het helemaal uit. Houd heel veel ruimte tussen de balletjes, ik deed 6 balletjes op 1 grote bakplaat.

Bak de kletskoppen dan 10 a 12 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin zijn aan de randen en uitgelopen zijn haal je ze uit de oven. Ze zijn dan nog zacht maar worden hard als ze afkoelen. Maak nu ook de rest.

Laat alle kletskoppen goed afkoelen en bewaar ze dan in een afgesloten trommel, maximaal 5 dagen.

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!