
Kletskoppen
Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is
25 M + 12 M oventijd + 45 M koelen
Ingrediënten: Kletskoppen
Voor stuks
-
100 gr boter
-
100 gr witte basterdsuiker
-
50 gr amandelen ( grof gehakt )
-
50 gr amandelmeel of hele fijngehakte amandelen
-
25 gr maïzena
-
Snuf zout
Benodigdheden
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kletskoppen
-
Verwarm de oven 175 graden. Mix de boter in een kom romig. Voeg de basterdsuiker toe en mix er doorheen samen met een snufje zout.
-
Mix dan nog kort het amandelmeel, maizena en grof gehakte amandelen er door. Dit mengsel is erg plakkerig en hoort zo. Zet het mengsel ca. 45 min in de koelkast tot het goed koud is.
-
Neem een bakplaat met bakpapier en schep hier met 2 theelepels kleine hoopjes van het beslag op. Dit hoeven geen mooie balletjes te zijn en je hoeft ze ook niet plat te drukken, tijdens het bakken loopt het helemaal uit. Houd heel veel ruimte tussen de balletjes, ik deed 6 balletjes op 1 grote bakplaat.
-
Bak de kletskoppen dan 10 a 12 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin zijn aan de randen en uitgelopen zijn haal je ze uit de oven. Ze zijn dan nog zacht maar worden hard als ze afkoelen. Maak nu ook de rest.
-
Laat alle kletskoppen goed afkoelen en bewaar ze dan in een afgesloten trommel, maximaal 5 dagen.
Heeft het gesmaakt?
47 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 66
- vet 4.6 gr
- verzadigd vet 2.7 gr
- koolhydraten 6.1 gr
- w.v. suikers 4.9 gr
- vezels 0.3 gr
- eiwit 0.8 gr
- zout 0.01 gr
Ook lekker