Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kletskoppen

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven 175 graden. Mix de boter in een kom romig. Voeg de basterdsuiker toe en mix er doorheen samen met een snufje zout.

Mix dan nog kort het amandelmeel, maizena en grof gehakte amandelen er door. Dit mengsel is erg plakkerig en hoort zo. Zet het mengsel ca. 45 min in de koelkast tot het goed koud is.

Neem een bakplaat met bakpapier en schep hier met 2 theelepels kleine hoopjes van het beslag op. Dit hoeven geen mooie balletjes te zijn en je hoeft ze ook niet plat te drukken, tijdens het bakken loopt het helemaal uit. Houd heel veel ruimte tussen de balletjes, ik deed 6 balletjes op 1 grote bakplaat.

Bak de kletskoppen dan 10 a 12 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin zijn aan de randen en uitgelopen zijn haal je ze uit de oven. Ze zijn dan nog zacht maar worden hard als ze afkoelen. Maak nu ook de rest.

Laat alle kletskoppen goed afkoelen en bewaar ze dan in een afgesloten trommel, maximaal 5 dagen.

Kletskoppen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×