Kletskoppen

Heerlijke zelfgemaakte krokante kletskoppen van amandel, een heerlijk koekje dat tevens glutenvrij is

Bakrecept 25 min + 12 min oventijd + 45 min koelen

ingrediënten

voor 18 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven 175 graden. Mix de boter in een kom romig. Voeg de basterdsuiker toe en mix er doorheen samen met een snufje zout.

  2. Mix dan nog kort het amandelmeel, maizena en grof gehakte amandelen er door. Dit mengsel is erg plakkerig en hoort zo. Zet het mengsel ca. 45 min in de koelkast tot het goed koud is.

  3. Neem een bakplaat met bakpapier en schep hier met 2 theelepels kleine hoopjes van het beslag op. Dit hoeven geen mooie balletjes te zijn en je hoeft ze ook niet plat te drukken, tijdens het bakken loopt het helemaal uit. Houd heel veel ruimte tussen de balletjes, ik deed 6 balletjes op 1 grote bakplaat.

  4. Bak de kletskoppen dan 10 a 12 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten. Als ze mooi goudbruin zijn aan de randen en uitgelopen zijn haal je ze uit de oven. Ze zijn dan nog zacht maar worden hard als ze afkoelen. Maak nu ook de rest.

  5. Laat alle kletskoppen goed afkoelen en bewaar ze dan in een afgesloten trommel, maximaal 5 dagen.

Heeft het gesmaakt?
46 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!