Zelfgemaakte limonade met watermeloen

Gezonde zelfgemaakte limonade op basis van fruit, een heerlijk verfrissend drankje voor op een zomerse dag!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: glazen

Bereiding

 Maak de watermeloen schoon en snijd deze in stukken. Maak eventueel een aantal meloenbolletjes en houd deze apart. Doe de gesneden watermeloen in een keukenmachine. Voeg hier de frambozen, sap van ½ limoen en een paar blaadjes munt aan toe. Voeg eventueel honing of agavesiroop toe naar smaak. Meng het tot een geheel.

 Wanneer het klaar is, zeef het mengsel zodat er een fijne limonade ontstaat. Gebruik eventueel de onderkant van een pollepel om zoveel mogelijk sap uit het mengsel door de zeef te drukken.

 Serveer de limonade eventueel met de meloenbolletjes, frambozen, munt, limoen en ijs.

 Tip: je kunt ook diepvries frambozen gebruiken

19 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.