Tropische kip kokos salade

Heerlijke zomerse salade van krokante kip in een kokos jasje met avocado en mango

Hoofdgerecht 30 min + 20 oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in stukken. Doe de bloem op een bord en klop op een ander bord het ei met de sojasaus los. Maak een derde bord waar je de kokos op verdeeld. Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en dan door de kokos. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in ca 20 min gaar en iets bruin.

  2. Snijd de sla in repen en de paprika in reepjes en verdeel over 2 borden. Leg de stukjes mango en de plakken avocado er bij. Haal de kip uit de oven en leg op de salade terwijl hij nog warm is. Snijd de rode peper in dunne ringetjes of stukjes en bestrooi samen met de cashewnoten en wat koriander over de salade. Klop het sap van de limoen, olie, peper en zout met de honing door elkaar tot een dressing en besprenkel de kip kokos salade hiermee.

Heeft het gesmaakt?
125 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!