Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tropische kip kokos salade

Heerlijke zomerse salade van krokante kip in een kokos jasje met avocado en mango

Ingrediënten
  • 300 gr kip
  • 75 gr geraspte kokos
  • Scheutje sojasaus
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 200 gr mango (in stukjes)
  • ½ rode peper
  • bosje koriander
  • 1 krop little gem sla
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • Handje cashewnoten
  • 1 in avocado (plakjes)
  • 1 limoen
  • scheutje olie
  • peper en zout
  • kneepje honing

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in stukken. Doe de bloem op een bord en klop op een ander bord het ei met de sojasaus los. Maak een derde bord waar je de kokos op verdeeld. Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en dan door de kokos. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in ca 20 min gaar en iets bruin.

kip_kokos_salade_01.jpg
kip_kokos_salade_02.jpg
kip_kokos_salade_03.jpg
kip_kokos_salade_04.jpg

Snijd de sla in repen en de paprika in reepjes en verdeel over 2 borden. Leg de stukjes mango en de plakken avocado er bij. Haal de kip uit de oven en leg op de salade terwijl hij nog warm is. Snijd de rode peper in dunne ringetjes of stukjes en bestrooi samen met de cashewnoten en wat koriander over de salade. Klop het sap van de limoen, olie, peper en zout met de honing door elkaar tot een dressing en besprenkel de kip kokos salade hiermee.

Beoordeling (103 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst