Tropische kip kokos salade
Heerlijke zomerse salade van krokante kip in een kokos jasje met avocado en mango
30 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr kip
-
75 gr geraspte kokos
-
Scheutje sojasaus
-
1 ei
-
3 eetlepels bloem
-
200 gr mango ( in stukjes )
-
0.5 rode peper
-
bosje koriander
-
1 krop little gem sla
-
1 rode paprika ( in reepjes )
-
Handje cashewnoten
-
1 in avocado ( plakjes )
-
1 limoen
-
scheutje olie
-
peper en zout
-
kneepje honing
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in stukken. Doe de bloem op een bord en klop op een ander bord het ei met de sojasaus los. Maak een derde bord waar je de kokos op verdeeld. Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en dan door de kokos. Leg alle gepaneerde stukjes kip op een bakplaat met bakpapier. Bak deze in ca 20 min gaar en iets bruin.
-
Snijd de sla in repen en de paprika in reepjes en verdeel over 2 borden. Leg de stukjes mango en de plakken avocado er bij. Haal de kip uit de oven en leg op de salade terwijl hij nog warm is. Snijd de rode peper in dunne ringetjes of stukjes en bestrooi samen met de cashewnoten en wat koriander over de salade. Klop het sap van de limoen, olie, peper en zout met de honing door elkaar tot een dressing en besprenkel de kip kokos salade hiermee.
Heeft het gesmaakt?
126 stemmen
Ook lekker