Ga naar de inhoud
Zalmballetjes met avocadodip

Zalmballetjes met avocadodip

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 450 verse zalm
  • 1 ei
  • 100 paneermeel + extra om te paneren
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • olie of boter om te bakken

Avocadodip:

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Snuf chili vlokken
  • Keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de zalm in stukken en doe samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het paneermeel toe en mix of schep deze er door tot een stevige massa is ontstaan. Doe nog een beetje extra paneermeel op een bordje en draai balletjes van het zalmmengsel en haal die door het paneermeel. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de zalmballetjes (in porties) toe.


  2. Bak ze mooi goudbruin en gaar in ca 10 minuten. Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, knoflook en een paar chilivlokken in de schone keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Serveer de zalmballetjes met de avocadodip. Lekker om uit te delen op een feestje. Mijn voorkeur gaat uit om de balletjes warm te serveren maar koud kan eventueel ook.