Zalmballetjes met avocadodip

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Avocadodip:

Bereiding

 Snijd de zalm in stukken en doe samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het paneermeel toe en mix of schep deze er door tot een stevige massa is ontstaan. Doe nog een beetje extra paneermeel op een bordje en draai balletjes van het zalmmengsel en haal die door het paneermeel. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de zalmballetjes (in porties) toe.

 Bak ze mooi goudbruin en gaar in ca 10 minuten. Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, knoflook en een paar chilivlokken in de schone keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Serveer de zalmballetjes met de avocadodip. Lekker om uit te delen op een feestje. Mijn voorkeur gaat uit om de balletjes warm te serveren maar koud kan eventueel ook.

68 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!