Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalmballetjes met avocadodip

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

Ingrediënten
  • 450 verse zalm
  • 1 ei
  • 100 paneermeel + extra om te paneren
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder
  • 1 uitje
  • 2 tenen knoflook
  • olie of boter om te bakken
Avocadodip:
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Snuf chili vlokken
  • Keukenmachine

Bereiding
Snijd de zalm in stukken en doe samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het paneermeel toe en mix of schep deze er door tot een stevige massa is ontstaan. Doe nog een beetje extra paneermeel op een bordje en draai balletjes van het zalmmengsel en haal die door het paneermeel. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de zalmballetjes (in porties) toe.

zalmballetjes_04.jpg
zalmballetjes_03.jpg
zalmballetjes_02.jpg
zalmballetjes_01.jpg

Bak ze mooi goudbruin en gaar in ca 10 minuten. Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, knoflook en een paar chilivlokken in de schone keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Serveer de zalmballetjes met de avocadodip. Lekker om uit te delen op een feestje. Mijn voorkeur gaat uit om de balletjes warm te serveren maar koud kan eventueel ook.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst