Zalmballetjes met avocadodip
Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip
ingrediënten
Avocadodip:
Bereiding
-
Snijd de zalm in stukken en doe samen met het ei, citroensap, peper, zout, ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het paneermeel toe en mix of schep deze er door tot een stevige massa is ontstaan. Doe nog een beetje extra paneermeel op een bordje en draai balletjes van het zalmmengsel en haal die door het paneermeel. Verhit wat olie of boter in een pan en voeg de zalmballetjes (in porties) toe.
-
Bak ze mooi goudbruin en gaar in ca 10 minuten. Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado met het citroensap, knoflook en een paar chilivlokken in de schone keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Serveer de zalmballetjes met de avocadodip. Lekker om uit te delen op een feestje. Mijn voorkeur gaat uit om de balletjes warm te serveren maar koud kan eventueel ook.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!