Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met paprika

Super makkelijk vegetarisch hapje of bijgerecht van gevulde champignons met geitenkaas en paprika

Ingrediënten
  • 12 tot 15 grote champignons (middel)
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 a 2 gegrilde paprika’s uit pot
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olie om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de champignons (deze worden verder niet meer gebruikt). Leg de champignons op de kop in een ovenschaal en bestrooi de opening met wat peper en zout. Bestrijk de rand met een beetje olie.

gevulde_champignons_paprika_01.jpg
gevulde_champignons_paprika_02.jpg
gevulde_champignons_paprika_03.jpg

Vul ze met geitenkaas. Snij de paprika in kleine blokjes en verdeel over de geitenkaas. Zet de champignons ca. 15 tot 20 min in de oven. Verdeel op het laatst wat klein gesneden basilicum er over.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas