Gevulde puntpaprika’s met quinoa

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Hoofdgerecht 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  3. Breng in een pan water aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  4. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe en bak dit eventjes mee. Voeg een scheut water toe om aanbranden te voorkomen.

  5. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes, hak de amandelen eventueel fijn en spoel de linzen af. Voeg de zongedroogde tomaat, amandelen, linzen en de rozijnen toe en mix het goed met de ui en knoflook. Bak 3-4 minuten mee.

  6. Doe de gekookte quinoa in de pan en roer nogmaals goed door.

  7. Leg de paprika’s op een bakplaat en vul ze met de quinoa mix. Verdeel er vervolgens wat vegan geraspte kaas overheen en zet de bakplaat vervolgens in de oven. Bak de paprika’s zo’n 25 minuten.

  8. Serveer de gevulde puntpaprika’s meteen met een salade en garneer met verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.