Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete puntpaprika met quinoa

Gezonde gevulde puntpaprika's met quinoa, kip en champignons

 

 

Ingredienten
150 gr quinoa 
4 grote puntpaprika’s 
300 gr kipfilet, in kleine blokjes 
1 uitje 
1 teentje knoflook 
1 theel tomatenpuree 
100 gr feta 
Bosje verse koriander 
150 gr champignons 
10 gr amandelschaafsel 
Peper en zout
1 theel paprikapoeder 
½ eetl olijfolie 
1 kippen bouillonblokje 
 
Benodigdheden
Bakplaat of grote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de quinoa onder de koude kraan en laat uitlekken in een fijne zeef of schone theedoek. Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Los de bouillonblok op en voeg de quinoa toe. Kook deze ongeveer 10 minuten (of volgens de verpakking) en giet daarna af.
 
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
Snijd ondertussen de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder ze zaadjes. Leg ze op een (bekleedde) bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven zodat ze alvast kunnen voorgaren. Snipper het uitje en bak deze 3 min met de fijngesneden knoflook in een klein beetje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar. Snijd de champignons in stukjes. Schep de kip uit de pan en bak de champignons een minuut of 4.
 
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
Voeg daarna de kip weer toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door totdat deze goed verdeeld is. Schep de quinoa er de helft van de grof gehakte koriander er door. Verdeel het mengsel over de puntpaprika’s. Snijd de feta in kleine blokjes en leg op de gevulde paprika’s. Bestrooi als laatste met een beetje amandelschaafsel. Zet de gevulde paprika’s 15 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de koriander.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×