Zoete puntpaprika met quinoa

Gezonde gevulde puntpaprika's met quinoa, kip en champignons
Ingredienten
150 gr quinoa
4 grote puntpaprika’s
300 gr kipfilet, in kleine blokjes
1 uitje
1 teentje knoflook
1 theel tomatenpuree
100 gr feta
Bosje verse koriander
150 gr champignons
10 gr amandelschaafsel
Peper en zout
1 theel paprikapoeder
½ eetl olijfolie
1 kippen bouillonblokje
 
Benodigdheden
Bakplaat of grote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de quinoa onder de koude kraan en laat uitlekken in een fijne zeef of schone theedoek. Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Los de bouillonblok op en voeg de quinoa toe. Kook deze ongeveer 10 minuten (of volgens de verpakking) en giet daarna af.
 
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
Snijd ondertussen de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder ze zaadjes. Leg ze op een (bekleedde) bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven zodat ze alvast kunnen voorgaren. Snipper het uitje en bak deze 3 min met de fijngesneden knoflook in een klein beetje olijfolie. Voeg de blokjes kip toe en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar. Snijd de champignons in stukjes. Schep de kip uit de pan en bak de champignons een minuut of 4.
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
puntpaprika met quinoa 01
Voeg daarna de kip weer toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree er door totdat deze goed verdeeld is. Schep de quinoa er de helft van de grof gehakte koriander er door. Verdeel het mengsel over de puntpaprika’s. Snijd de feta in kleine blokjes en leg op de gevulde paprika’s. Bestrooi als laatste met een beetje amandelschaafsel. Zet de gevulde paprika’s 15 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de koriander.
 
58 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.