Ga naar de inhoud
Gevulde aubergine met quinoa

Gevulde aubergine met quinoa

Vegetarische en gezonde maaltijd; aubergine gevuld met quinoa, amandelen en geitenkaas met een Indiaas tintje

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 grote aubergines
  • 3 tomaten
  • 75 gr rozijnen
  • 200 gr quinoa
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • Snufje kaneel
  • 50 gr amandelen ( gehalveerd )
  • verse koriander ( grof gehakt )
  • 100 gr verse geitenkaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Was de aubergines en halveer ze. Haal met een lepel een beetje van het binnenste vruchtvlees eruit. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze 20 min in de oven


    gevulde aubergine met quinoa01 gevulde aubergine met quinoa03 gevulde aubergine met quinoa04
  2. Spoel de quinoa goed af met koud water. Breng 300 ml water met de garam masala kruiden, snufje kaneel, peper en zout en de quinoa aan de kook. Laat ongeveer 10 to 12 minuutjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen. Zet het vuur uit en laat een paar min afgedekt nagaren


    gevulde aubergine met quinoa05 gevulde aubergine met quinoa07 gevulde aubergine met quinoa08
  3. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Hak het vruchtvlees in stukjes en schep samen met de rozijnen, amandelen en koriander door de quinoa. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het quinoa mengsel. Verdeel de geitenkaas in stukjes erover en zet nog 10 minuten terug in de oven totdat de geitenkaas mooi bruin kleurt.