Review boek Cakes + recept amandelcake met blauwe bessen

Dat Rutger de bak koning van Nederland is, dat is voor ons wel duidelijk. Deze keer heeft Rutger een boek geschreven met allemaal cake recepten!

Van een boek van Rutger worden wij altijd blij, want inmiddels weten we allemaal dat hij een ster in bakken is. Bak je uit dit boek, dan heb je de garantie voor een heerlijke cake. Naast het feit dat ze altijd lekker zijn, heeft Rutger ook weer gezorgd voor verassende smaken, waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen.

Het boek heeft verschillende categorieën waar de cakes in verdeeld zijn; tijdloos en traditioneel, fris en fruitig en warm en winter. In de eerste categorie vallen cakes zoals de carrot cake, een markercake en een Victoria sponge cake. Olijfoliecake met mandarijn, plaatcake met abrikozen en citroencake behoren tot de fris en fruitige categorie. Mocht je recepten zoeken die onder warm en winter vallen dan zijn bijvoorbeeld de toffee cake, walnotencake met espresso en de mokka rol heerlijke cakes. Rutger zou Rutger niet zijn al hij de basics zou overslaan, dus het boek begint met onder andere tips voor het beslag, de ingrediënten en natuurlijk het decoreren. Krijg je al zin om te bakken?

Ben jij gek op het bakken van cakes? Dan is dit een boek voor jou, want het heeft veel, gevarieerde cake recepten die je zeker zullen verassen. Het boek Cakes heeft 160 pagina’s en kost 16,99.
Nog meer cake inspiratie vind je bij mijn cake recepten.

Amandelcake met blauwe bessen

CAKE - 60 MINUTEN - 12-16 STUKKEN

Ingrediënten

Beslag
150 gr amandelspijs
115 gr boter, op kamertemperatuur
75 gr witte basterdsuiker
¼ citroen, rasp
¼ theelepel zout
3 eieren, op kamertemperatuur
125 gr bloem
1½ theelepel bakpoeder

Voor de topping
175 gr (diepvries) blauwe bessen
30 gr amandelschaafsel

Verder nodig
Boter, om in te vetten
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20x20 centimeter in met boter (of net als ik een rechthoekige vorm) en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier. Doe de amandelspijs, boter, witte basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig.

Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed door na ieder ei. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het mengsel. Schep het cakebeslag in de vorm en strijk het glad. Verdeel de blauwe bessen over het cakebeslag en strooi daar het amandelschaafsel over. Bak de cake in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Hospitality Blogger 1 mei 2019 om 10:17

Lijkt me een heerlijk gerecht! Je hebt een leuke website met leuke blogs! :)