
Review Vegabijbel + recept vegetarische spaghetti bolognese
Maar liefst 150 recepten, allemaal vegetarisch in één dikke bijbel! De mogelijkheden voor vega maaltijden zijn oneindig en gaan van stoofgerechten tot basisrecepten zoals bloemkoolrijst of tips voor het bereiden van tofu.
20 maart 2019
Sandra Waterschoot



Vegetarische spaghetti bolognese
HOOFDGERECHT – 50 MINUTEN – 4 PERSONEN Ingredienten 400 gr gedroogde bruine linzen (of een zak of blik van 400 gr voorgekookte linzen) 500 gr tomaten, in vieren 10 zongedroogde tomaten 15 gr basilicum 2 uien, fijngesneden 2 stengels bleekselderij, in reepjes 2 teentjes knoflook, geperst 100 gr wortels, geraspt 10 gr rozemarijn, fijngehakt 3 eetlepels tomatenpuree 300 gr spaghetti Olijfolie Zout en peper Bereiding Spoel de linzen schoon met koud water. Kook de linzen in 25 minuten gaar in ruim water en giet af. Plaats intussen de tomaten, zongedroogde tomaten en de helft van het basilicum in de keukenmachine en blend tot een saus. Verwarm wat olie in de stoofpan en fruit de ui en bleekselderij ongeveer 3 minuten. Voeg het knoflook toe en bak 2 minuten mee.





Vind je dit leuk?
1 stem