Salted caramel cheesecake oliebollen maken
26 december 2024
Sandra Waterschoot
Het fijne aan dit recept voor salted caramel cheesecake oliebollen is dat je het zo ingewikkeld of makkelijk kunt maken als je zelf wilt. Heb je zin en tijd om helemaal los te gaan in de keuken? Bak dan je eigen oliebollen en vul ze met de romige cheesecake. Heb je wat minder tijd of wil je het jezelf makkelijk maken? Bij Albert Heijn kun je ook kant-en-klare oliebollen kopen, die perfect zijn om te vullen en te decoreren. Zo wordt het simpel Ć©n lekker!
Wil je nog meer gemak Ć©n genieten van verschillende smaken? Bij Albert Heijn verkopen ze nu ook drie heerlijke gevulde oliebollen, ik kan niet kiezen!
- Een exotische gevulde oliebol passievrucht-martinismaak met een vleugje passievrucht
- Een elegante pistachebol met romige vulling
- Een tiramisu-oliebol die een Italiaanse twist geeft aan deze Hollandse klassieker
Voor mijn cheesecake oliebollen combineer ik het zachte van roomkaas met het zoete van karamel en een vleugje zout. Dat contrast tussen zoet en hartig maakt ze extra lekker. De vulling maak je eenvoudig met roomkaas, suiker en slagroom. Doe dit in een spuitzak en vul de oliebollen ermee. Drizzle de karamel eroverheen en bestrooi ze met een snufje zeezout en wat sprinkles. Serveer deze heerlijke oliebollen op een mooie schaal en genieten maar!
Recept cheesecake oliebollen met salted caramel
4 stuks ā 25 minuten ā hapje
Ingrediƫnten:
4 oliebollen (zelfgebakken of kant en klaar)
100 gr roomkaas
3 eetlepels poedersuiker
50 ml slagroom
4 eetlepels karamelsaus of gesmolten fudge
snufje zeezout
Optioneel: sprinkles Ā
Bereiding
Bak de oliebollen of koop ze al gebakken.Ā
Smelt de fudge au bain-marie (in een kom op een pan met heet water). Roer geregeld door, dit kan ca 15 tot 20 min duren tot hij helemaal gesmolten is. Of gebruik karamelsaus uit een flesje.
Mix de roomkaas los met de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en mix tot een romige en stevige vulling. Doe de vulling in een spuitzak met een klein, rond mondstuk.
Snijd de oliebollen aan de bovenzijde open en vul ze met de cheesecake vulling. Zorg dat ze goed vol zitten.
Drizzle de karamel met een lepel of spuitflesje over de bovenkant van de gevulde oliebollen. Strooi direct daarna een klein snufje zeezout en de sprinkles over de karamellaag zodat alles goed blijft plakken.
Serveer de oliebollen op kamertemperatuur voor de beste smaak.
Tip: bewaar ze in de koelkast en haal ze een uurtje voor het serveren er uit.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn
Vind je dit leuk?
Nog geen stemmen