Snelle Griekse aardappelschotel met kip souvlaki

Wie mijn blog volgt heeft inmiddels al verschillende lekkere recepten voorbij zien komen met CêlaVíta aardappels. Zoals de tacofriet, aardappeltaart of stamppotkoeken

Ook van mijn bloginsiders, die aan de slag zijn gegaan met CêlaVíta, heb ik heel veel lekkere gerechten voorbij zien komen op social media onder de hashtag #vivelavita.

Helaas is nu de laatste alweer aangebroken, maar last but not least! Ik maakte een heerlijke Griekse roerbakschotel met kipspiesjes. Dit recept is super snel klaar en dus ideaal voor een doordeweekse dag. En leuk voor de afwisseling of om alvast mee in de vakantiestemming te komen.

Ik ben dol op de Griekse keuken en fetakaas, rode ui en tzatziki (yoghurtsaus met komkommer) zijn ingrediënten die zeker niet mogen ontbreken. Je kunt tzatziki kant en klaar in de winkel kopen of zelf maken. Ik combineerde al deze heerlijke Griekse ingrediënten met de CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden tijm zeezout aardappeltjes. En creëerde zo een complete en makkelijke maaltijd met een Griekse touch. De aardappeltjes bevatten tevens alleen olie en kruiden en geen conserveringsmiddelen, dat is wel zo fijn én lekker!

Tips:

Mocht het mooi weer zijn kun je de kip souvlaki spiesjes ook op de BBQ bereiden.

Let op, er zijn 2 smaken Smaak van Verse Kruiden aardappels. De basilicum & knoflook variant is verkrijgbaar bij de AH en de Jumbo. De tijm & zeezout nu nog alleen bij de AH.

In plaats van paprika kun je ook courgette gebruiken. En voeg eens wat zwarte olijven toe voor de afwisseling.

Recept Snelle Griekse aardappeltjes met kip souvlaki
HOOFDGERECHT – 35 MINUTEN – 2 A 3 PERSONEN

Ingrediënten
75 gr feta
1 rode ui
1 x CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden tijm zeezout
2 puntpaprika’s
350 gr kipfilet, in blokjes
Snuf oregano
Peper en zout
Tzatziki (zelfgemaakt of uit potje)
1 citroen
Olie of boter om te bakken

Materialen
Satéprikkers

Bereiding
Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit bij de kip. En bestrooi vervolgens met wat oregano, peper en zout. Verhit een beetje olie of boter in een (wok)pan en voeg de CêlaVíta aardappels toe. Hak de ui klein en schep door de aardappels. Terwijl de aardappeltjes staan te bakken rijg je de kip aan de satéprikkers.

Doe een beetje olie of boter in een (grill)pan en grill de kip souvlaki spiezen mooi bruin en gaar in ca. 8 a 10 minuten. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en roerbak nog 3 minuutjes mee met de aardappels. Snijd de andere helft citroen in schijfjes en leg op een bord. Leg de kip souvlaki spiezen er bij en schep wat van de aardappelroerbak op het bord en bestrooi met feta. Doe de tzatziki in een kommetje en serveer er bij.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Everwijn Overberg 18 juni 2016 om 21:21

Vandaag gemaakt, heerlijk recept! Thx!

Daniëlle Jansen 9 juni 2016 om 19:49

Gisteren gemaakt, het was echt heerlijk!

Riet Galjaard 7 juni 2016 om 12:36

Bedankt voor het recept..☺