Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tzatziki

Maak zelf tzatziki met dit recept voor deze heerlijke romige en frisse Griekse dip met griekse yoghurt en komkommer

Ingrediënten

Bereiding

 Halveer de komkommer. Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Rasp de rest fijn. Doe de komkommerrasp in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit.

 Doe de rasp in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, peper en zout toe. Pers het teentje knoflook er bij. Hak de munt fijn en voeg ook toe en schep alles goed door elkaar.

 Bewaar de tzatziki afgesloten in de koelkast. Lekker op een pitabroodje of als dip op brood.

 Tip: gebruik goede kwaliteit Griekse yoghurt, het liefst met 5% of 10% vet.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.

tzatziki

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×