Ga naar de inhoud
Tzatziki

Tzatziki

Maak zelf tzatziki met dit recept voor deze heerlijke romige en frisse Griekse dip met griekse yoghurt en komkommer

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor kommetje

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 0.5 komkommer
  • snuf peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Paar blaadjes verse munt

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de komkommer. Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Rasp de rest fijn. Doe de komkommerrasp in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit.


  2. Doe de rasp in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, peper en zout toe. Pers het teentje knoflook er bij. Hak de munt fijn en voeg ook toe en schep alles goed door elkaar.


  3. Bewaar de tzatziki afgesloten in de koelkast. Lekker op een pitabroodje of als dip op brood.


  4. Tip: gebruik goede kwaliteit Griekse yoghurt, het liefst met 5% of 10% vet.