Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tzatziki saus

Heerlijke zelfgemaakte Griekse tzatziki saus met yoghurt en komkommer

Ingrediënten
1 komkommer
1 eetl olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl citroensap
Peper en zout
Optioneel: paar blaadjes verse munt
 
Bereiding
Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. Rasp de rest fijn en doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit. Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse munt. Bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.
 
tzatziki saus01
tzatziki saus02
tzatziki saus03
tzatziki saus04

 

 

 

 

Beoordeling (252 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel