Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tzatziki

Maak zelf tzatziki met dit recept voor deze heerlijke romige en frisse Griekse dip met griekse yoghurt en komkommer

Ingrediënten

Bereiding

 Halveer de komkommer. Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Rasp de rest fijn. Doe de komkommerrasp in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit.

 Doe de rasp in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, peper en zout toe. Pers het teentje knoflook er bij. Hak de munt fijn en voeg ook toe en schep alles goed door elkaar.

 Bewaar de tzatziki afgesloten in de koelkast. Lekker op een pitabroodje of als dip op brood.

 Tip: gebruik goede kwaliteit Griekse yoghurt, het liefst met 5% of 10% vet.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.

tzatziki

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×