Ga naar de inhoud
Tzatziki: romige Griekse yoghurt dip

Tzatziki: romige Griekse yoghurt dip

Deze tzatziki saus is fris, romig en heel makkelijk om zelf te maken. Met dit recept op basis van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en verse munt maak je een heerlijk romige en frisse Griekse dip. Je kunt de tzatziki serveren met wat pitabrood als borrelhapje, maar hij is ook lekker op een wrap of als sausje bij de barbecue.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten: Tzatziki

Voor kommetje

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 0.5 komkommer
  • snuf peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Paar blaadjes verse munt

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Tzatziki

  1. Halveer de komkommer. Schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit. Rasp de rest fijn. Doe de komkommerrasp in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit, anders krijg je waterige tzatziki.


  2. Doe de rasp in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, peper en zout toe. Pers het teentje knoflook er bij. Hak de munt fijn en voeg ook toe en schep alles goed door elkaar.


  3. Bewaar de tzatziki afgesloten in de koelkast. Lekker op een pitabroodje of als dip op brood.


  4. Tip: gebruik voor tzatziki goede kwaliteit Griekse yoghurt, het liefst met 5% of 10% vet.


Tips

Welke yoghurt kun je het beste gebruiken voor tzatziki?

De beste yoghurt om tzatziki mee te maken is volle Griekse yoghurt met 5-10% vet.

Kun je ook veganistische tzatziki maken?

Ja dat kan! Je kunt de Griekse yoghurt uit dit recept vervangen door een plantaardige yoghurt. Kies wel een romige en ongezoete variant.

Hoe lang kun je tzatziki bewaren?

Deze zelfgemaakte tzatziki kun je 2 tot 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Waarmee kun je tzatziki serveren?

Tzatziki is super lekker als dipje bij pitabrood. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook als sausje op een wrap gebruiken of bij de barbecue.